- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 500 |
Eidámek- sýr 30 % | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka špaldová celozrnná | 30 |
Česnek | 10 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 20 |
Dochucovadla:
sůl,česnek, pepř
Energetická hodnota celkem: 2644 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 51,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 661 kJ
Bílkoviny (g): 13.5, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
1. Brokolici uvaříme ve vodě, do které jsme přidali kostku zeleninového bujónu. Když máme brokolici měkkou, scedíme ji a vidličkou v misce rozdrtíme na kaši. 2. Přidáme prolisovaný česnek, 2 lžíce špaldové mouky, vajíčko, semínka a důkladně vymícháme. Na závěr přidáváme nastrouhaný tvrdý sýr a znovu důkladně promícháme. Ochutíme pepřem a solí. 3. Z hmoty tvarujeme karbanátky, které ukládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při teplotě 180 stupňů do zlata.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.