- Autor: kvetocka
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 200 |
Solamyl bramborový škrob | 10 |
Mouka pšeničná hrubá | 20 |
Žloutek | 20 |
Vejce celá průměr | 45 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Strouhanka | 100 |
Dochucovadla:
sůl,muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 6828 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 111,
Sacharidy (g): 137,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1138 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 22.8, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvařte brambory ve slupce.Zchladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle.Smíchejte s moukou,žloutkem a osolte.Vytvarujte kuličky nebo placičky. Dejte je na chvíli ztuhnout do mrazáku-bude se vám s nimi lépe pracovat. Patom krokety obalte v trojobalu.Smažte v rozpáleném tuku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.