- Autor: insomnia
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Ovesné vločky jemné | 40 |
| Jablka | 60 |
| Vejce celá průměr | 55 |
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 125 |
| Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Energetická hodnota celkem: 1338 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 335 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky rozmixujeme, přidáme jablko nakrájené na drobné kostičky a zbývající suroviny. Na smažení použijeme lívanečník nebo pánev, kterou jsme vytřeli troškou másla nebo olejem a lžící rozetřeme vzniklou směs na asi 3 mm vysoké lívance. Smažíme po obou stranách dozlatova. Z hotových lívanců odsajeme tuk papírovým ubrouskem a podáváme s medem, zakysanou smetanou a ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.







