- Autor: Wittus
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Celer bulva | 300 | 
| Majonéza (Spak) | 60 | 
| Hořčice plnotučná průměr | 15 | 
Dochucovadla:
citrónová šťáva mletý pepř petrželka ocet sůl
Energetická hodnota celkem: 1860 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 8, 
                                                        Tuky (g): 31, 
                                                        Sacharidy (g): 31,
                                                        SAFA (g): 3,
                                                        Cukry (g): 19,
                                                        Vláknina (g): 6,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Postup přípravy
1. Syrový celer nastrouháme na jemné nudličky 2. Osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladničce nejméně 2 hodiny proležet 3. Před podáváním jej promícháme s majonézou smíchanou s několika kapkami octa, hořčicí a posypeme na jemno nakrájenou petrželkou. Doporučení: Pro barvu do takto připraveného salátu můžeme zamíchat jednu nastrouhanou mrkev.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









