- Autor: vavra
- Doba přípravy (min.): 110
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Petržel - nať | 5 |
Rýže dlouhozrnná syrová | 48 |
Vepřová kýta na řízky | 400 |
Oleje (všechny druhy) | 36 |
Bohatý bujón zeleninový (Knorr) | 6 |
Kedlubna | 800 |
Mrkev | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, 500 ml vývaru
Energetická hodnota celkem: 7235 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 120,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1809 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi centimetr, stejně tak mrkve. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Ve vroucí vodě blanšírujeme zeleninu: kedlubnu asi 3 min, mrkev 2. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme oschnout. Maso osolíme a opepříme. V hlubší pánvi si rozpálíme olej, na kterém společně podusíme cibuli s masem. Když je maso nahnědlé a cibule sklovitá, přilijeme do pánve asi 300 ml vývaru a přikryté poklicí vaříme asi hodinu. Přidáme zeleninu, případně ještě dolijeme trochu vývaru. Dochutíme a vaříme dalších cca 20 min. Podáváme zdobené petrželkou a dvěma lžícemi vařené rýže.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.