TOPlist
Sledujte nás:

Vepřové maso se zeleninou

Zpět
  • Autor: vavra
  • Doba přípravy (min.): 110
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, 500 ml vývaru

Energetická hodnota celkem: 7235 kJ

Bílkoviny (g): 98, Tuky (g): 92, Sacharidy (g): 120, SAFA (g): 30, Cukry (g): 49, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1809 kJ

Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi centimetr, stejně tak mrkve. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Ve vroucí vodě blanšírujeme zeleninu: kedlubnu asi 3 min, mrkev 2. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme oschnout. Maso osolíme a opepříme. V hlubší pánvi si rozpálíme olej, na kterém společně podusíme cibuli s masem. Když je maso nahnědlé a cibule sklovitá, přilijeme do pánve asi 300 ml vývaru a přikryté poklicí vaříme asi hodinu. Přidáme zeleninu, případně ještě dolijeme trochu vývaru. Dochutíme a vaříme dalších cca 20 min. Podáváme zdobené petrželkou a dvěma lžícemi vařené rýže.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři