TOPlist


Vepřová panenka na houbách

  • Uživatelský recept
  • Autor: amabile
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule30
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Vepřová panenka libová100
Houby čerstvé průměr100
Mouka pšeničná hladká5

Energetická hodnota celkem: 1092 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 3 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Panenku nakrájíme na tenké plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji plátky zprudka orestujeme z obou stran a vyndáme na talíř. Na zbylém oleji osmahneme cibulku (dáváme velký pozor, aby se nepřipálila), poté vložíme zpět do hrnce maso, podlijeme trochou vody, přidáme houby a za občasného míchání dusíme až do změknutí masa. Jako příloha se hodí bramborová kaše, brambory, rýže, kuskus či celozrnné těstoviny.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma