TOPlist


Čokoládovo-pomerančový cizrnový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: PoisonAudrey
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna sterilovaná480
Vejce celá průměr220
Cukr hnědý (řepný, třtinový)150
Kakao Holandské (v suchém stavu)100
Pomeranče150
Olej palmojádrový, kokosový60
Banány200
Avokádo100

Energetická hodnota celkem: 12215 kJ

Bílkoviny (g): 87, Tuky (g): 126, Sacharidy (g): 356 SAFA (g): 72 Cukry (g): 251 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1527 kJ

Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 44.5 SAFA (g): 9 Cukry (g): 31.4 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Oddělíme žloutky a bílky. Pomeranč vymačkáme a kůru nastrouháme. Rozmixujeme spolu cizrnu (bez nálevu), třtinový cukr (ideálně s melasou), kokosový olej, pomerančovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Poté přimícháme žloutky, větší část kakaa (asi 3PL si necháme na polevu), sníh z bílků a nastrouhanou kůru z pomeranče. Pečeme asi 40-50 minut na 180°C v nepřilnavé formě s průměrem asi 20cm. Na polevu rozmixujeme banány s avokádem a 3PL kakaa, potřeme hotový koláč a necháme 2 hodiny odležet v chladu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma