- Autor: PoisonAudrey
 - Doba přípravy (min.): 60
 - Uživatelský recept
 - Porce: 8.00
 
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cizrna sterilovaná | 480 | 
| Vejce celá průměr | 220 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 150 | 
| Kakao Holandské (v suchém stavu) | 100 | 
| Pomeranče | 150 | 
| Olej palmojádrový, kokosový | 60 | 
| Banány | 200 | 
| Avokádo | 100 | 
Energetická hodnota celkem: 12215 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 87, 
                                                        Tuky (g): 126, 
                                                        Sacharidy (g): 356,
                                                        SAFA (g): 72,
                                                        Cukry (g): 251,
                                                        Vláknina (g): 46,
                                                        Sůl (g): 4
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1527 kJ
Bílkoviny (g): 10.9, Tuky (g): 15.8, Sacharidy (g): 44.5, SAFA (g): 9, Cukry (g): 31.4, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Oddělíme žloutky a bílky. Pomeranč vymačkáme a kůru nastrouháme. Rozmixujeme spolu cizrnu (bez nálevu), třtinový cukr (ideálně s melasou), kokosový olej, pomerančovou šťávu a 1/4 hrnku vody. Poté přimícháme žloutky, větší část kakaa (asi 3PL si necháme na polevu), sníh z bílků a nastrouhanou kůru z pomeranče. Pečeme asi 40-50 minut na 180°C v nepřilnavé formě s průměrem asi 20cm. Na polevu rozmixujeme banány s avokádem a 3PL kakaa, potřeme hotový koláč a necháme 2 hodiny odležet v chladu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






