- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Borůvky | 150 |
Energetická hodnota celkem: 4106 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 192,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 113,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 342 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Celá vejce lšeháme s cukrem, po chvíli přidáme dvě lžíce horké vody a šleháme do pěny. Potom přidáme postupně mouku a prášek do pečiva. Naplníme plech na mufiny, posypeme borůvkami a dáme péct do horké trouby -200C. Když mufinky vyběhnou, teplotu snížíme a dopečeme do zrůžovění.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.