TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Nepečené pudinkové řezy z celozrnných sušenek

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 5525 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 191, SAFA (g): 12, Cukry (g): 88, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 691 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 23.9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Připravíme si krém. Pudink uvaříme (v trochu menším množství mléka) a necháme vychladnout. Přikryjeme fólií, aby se nevytvořil škraloup. Až bude mít pokojovou teplotu, vyšleháme společně s tvarohem a jahodovým džemem. Dle chuti můžeme přidat i čerstvé nadrobno nakrájené jahody. Necháme chvíli ztuhnout v lednici. Připravíme si potravinářskou folii, na kterou vyskládáme těsně vedle sebe sušenky. Potřeme tenkou vrstvou krému a položíme opět vrstvu sušenek a vrstvu krému, takto pokračujeme (střídáme kakaové a jahodové sušenky). Hotový dezert zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Poté rozkrájíme a podáváme s čerstvými jahodami, dle chuti ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Hmotnost hotového pokrmu 440 g + 400 g jahod + 15 g hořké čokolády.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři