- Autor: Lerry
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Králík divoký průměr | 140 |
Mrkev | 50 |
Celer bulva | 50 |
Petržel - kořen | 50 |
Petržel - nať | 5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Houby čerstvé průměr | 50 |
Brambory vařené | 200 |
Dochucovadla:
steakové koření, sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 2118 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 53,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Králičí stehno marinujeme 24h v oleji s bylinkami. Pak osolíme, opepříme a dáme na pečící papír do trouby a zvolna bez přiklopení pečeme 50 minut a v průběhu pečení otáčíme. Zeleninu a houby nakrájíme, orestujeme na oleji, můžeme přidat celý, neloupaný česnek, podlijeme troškou vody a dusíme 5 minut, dochutíme. Maso na talíři polijeme zeleninou a podáváme s bramborem
Komentáře je možné psát až po přihlášení.