- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
| Vlašské ořechy | 30 |
| Čokoláda hořká 70 % průměr | 40 |
| Šmakoun Dessert s meruňkami | 200 |
| Vločky ovesné | 140 |
| Banány | 225 |
| Datle sušené | 150 |
Dochucovadla:
Použila jsem formu o průměru 24 cm. Použít lze i šmakoun přírodní aroma, pak je dezert chuťově méně sladký .
Energetická hodnota celkem: 7560 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 51,
Sacharidy (g): 274,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 150,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 945 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 34.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 18.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Datle namočte předem do vody, za cca 30 min rozmixujte s ovesnými vločkami . Těsto by mělo být trošku tužší , v případě potřeby přidejte vločky. Formu vyložte pečícím papíre, rozprostřete těsto . Šmakoun nastrouhejte a rozmačkejte s banány, nebo rozmixujte. Směs dejte do formy na těsto a polijte rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Posypte sekanými ořechy.Dejte vychladit a je to .
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






