TOPlist


Zapečené těstoviny s uzeným masem (či uzeninou)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Alcab
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Těstoviny (v suchém stavu)500
Uzená krkovice250
Mražená zelenina s kukuřicí350
Cibule50
Pór100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)3
Petržel - nať5

Energetická hodnota celkem: 10662 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 399 SAFA (g): 21 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1777 kJ

Bílkoviny (g): 17.2, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 66.5 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

dle chuti sůl, pepř, zelená petrželka, dobromysl ze zahrádky (nebo kupované oregano či provensálská směs)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájené uzené maso či uzeninu a přikořeníme trochou pepře a soli. Přidáme pórek, zelenou petrželku, koření a sáček mražené zeleniny. Prohřejeme, vmícháme uvařené těstoviny a tvrdý sýr nastrouhaný nahrubo. Vložíme v pekáčku do trouby na 220°C. Po pěti minutách zalijeme rozkvedlanými vejci s mlékem a pečeme dozlatova, jak má kdo rád.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma