- Autor: ffloa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Kuřecí prsa bez kůže | 320 | 
| Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 300 | 
| Máslo čerstvé | 25 | 
| Cibule | 90 | 
| Žampiony mražené | 150 | 
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 55 | 
| Mouka pšeničná celozrnná | 17 | 
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, koření na houby, sušená nebo čerstvá pažitka
Energetická hodnota celkem: 4153 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 91, 
                                                        Tuky (g): 25, 
                                                        Sacharidy (g): 98,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 14,
                                                        Vláknina (g): 10,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2077 kJ
Bílkoviny (g): 45.5, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na másle(možno máslo+olejj) zpěním cibulku nebo pórek, přidám žampíky(možno i mražené), nechám chvilku, přidám kuřecí prsíčka na kousky, orestuji se žampíky a cibulí, okořením, sůl, pepř, koření na houby, zaliju vodou, dusím změknutí masa, nakonec zahustím celozrn.moukou rozmíchanou v mléce, dokořením, dozdobím pažitkou. Hotovo. Na závěr se může vložit kousek máslíčka pro zjemnění a vyniknutí lahodné chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









