- Autor: lencadavid
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory rané | 150 |
Žloutek | 10 |
Cibule | 25 |
Rohlík tukový průměr | 15 |
Mleté maso na sekanou | 125 |
Energetická hodnota celkem: 2573 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Nejprve namočíme 1/4 rohlíku na 5 minut do vody nebo mléka. Housku poté důkladně vymačkáme a vidličkou rozmačkáme. Dále si nadrobno nakrájíme malou cibuli a prolisujeme 1/4str. česneku. Housku, cibuli, česnek, vejce (žloutek), petrželku, sůl a pepř důkladně promícháme s mletým masem. Pro lepší spojení chutí je dobré maso zhruba na půl hodiny odložit. Nakonec vytvarujeme karbanátky a na rozpáleném oleje smažíme. Jako příloha spolehlivě poslouží brambory.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.