- Autor: Janinka12
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 200 |
Cibule | 200 |
Brambory (syrové) | 300 |
Ovesné vločky jemné s vlákninou (Emco) | 80 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Česnek | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, mletá paprika, tandori masala
Energetická hodnota celkem: 4591 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 183,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 383 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 0.2, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibulku nakrájet na drobno. Osmahnout na oleji. Přidat hlívu nakrájenou na nudličky a také trochu osmahnout. Okořenit mletou paprikou, solí, pepřem, česnekem, tandori masala ( nemusí být) a kmínem. Vsypat jemné vločky, promíchat s osmahnutým základem, přidat na kostičky nakrájené brambory a zalít vodou nebo vývarem. Necháme provařit a po chvíli přidáme červenou čočku. Vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr můžeme přidat ještě čerstvý česnek a dokořenit pro výraznější chuť.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.