TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Prejt z fazolí Adzuki

Zpět
  • Autor: ramona
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Majoránka, sůl, česnek, pepř

Energetická hodnota celkem: 4561 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 160, SAFA (g): 2, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 22, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1140 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Fazole (1/2 sáčku) namočit přes noc. Druhý den zcedit, propláchnout a uvařit v osolené vodě. (V tlakovém hrnci vařím asi 30 - 35 minut). Pohanku (asi 2 větší polévkové lžíce) vsypat do vroucí osolené vody, odstavit a nechat pod poklicí dojít 20-30 min. Na oleji zpěnit menší cibuli, přidat uvařené zcezené fazole a pohanku. Dochutit solí, majoránkou, česnekem a pepřem. Rozmixované a dochucené ještě čerstvou cibulkou, případně česnekem, mám toto jídlo ráda i jako pomazánku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři