- Autor: ramona
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole Adzuki | 250 |
Pohanka | 35 |
Cibule | 50 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Dochucovadla:
Majoránka, sůl, česnek, pepř
Energetická hodnota celkem: 4561 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 160,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1140 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Fazole (1/2 sáčku) namočit přes noc. Druhý den zcedit, propláchnout a uvařit v osolené vodě. (V tlakovém hrnci vařím asi 30 - 35 minut). Pohanku (asi 2 větší polévkové lžíce) vsypat do vroucí osolené vody, odstavit a nechat pod poklicí dojít 20-30 min. Na oleji zpěnit menší cibuli, přidat uvařené zcezené fazole a pohanku. Dochutit solí, majoránkou, česnekem a pepřem. Rozmixované a dochucené ještě čerstvou cibulkou, případně česnekem, mám toto jídlo ráda i jako pomazánku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.