TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Quinoa s uzeným tofu a zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4223 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 98, SAFA (g): 6, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2112 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Quinou zalijeme studenou vodou a necháme cca 10 minut (nebo i déle) máčet. Vodu slijeme a přidáme vývar nebo vodu (pokud použijeme vodu, přidáme i sůl a koření dle chuti). Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou cca 15 minut do změknutí. Zbylou vodu případně odvaříme. Brokolici uvaříme doměkka a přidáme ke quinoe. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, nakrájenou papriku a ochutíme sójovou omáčkou a sezamovým olejem, na závěr posypeme sezamovými semínky. Tofu a papriku můžeme orestovat na pánvi nebo přidat za studena. Pokrm lze podávat teplý i studený a hodí se tak třeba i do krabičky na výlet.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 03. 2021 20:22
Dělávám s pohankou.

Naši partneři