TOPlist


Databáze potravin

Tofu uzené průměr

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 710 kJ
  • Bílkoviny: 16.3 g
  • Tuky: 9.8 g
  • Sacharidy: 4 g
  • SAFA: 1 g
  • Cukry: 1 g
  • Vláknina: 2 g
  • Sůl: 1.1 g
Jedná se o uzené tofu s přídavkem oleje a koření. Tofu se vyrábí vysrážením ze sójových bobů. Obsahuje tedy poměrně vysoké množství bílkovin, malé množství sacharidů a přijatelné množství tuku. Tofu můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky však nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.

Náhrada

Vhodnější je tofu natural, které neobsahuje přidaný olej a má tedy nižší enrgetickou hodnotu.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma