- Autor: HelenaHej
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jablko | 250 |
Pudinkový prášek | 20 |
cukr | 60 |
tvaroh Jaromě | 250 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 400 |
Máslo čerstvé nesolené | 125 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Energetická hodnota celkem: 11248 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 344,
SAFA (g): 56,
Cukry (g): 87,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 937 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 28.7, SAFA (g): 4.7, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
těsto : máslo a mouka se drolí na drobenku, pak se přidá ledová voda uhněte těsto. Dá se odpočinout do ledničky aspoň na hodinu. Jablka oloupeme zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky-měsíčky. Uvaříme pudink a ještě do horkého vešleháme tvaroh. Těsto vyválíme na placku a dáme do vymazané formy a uděláme okraje, nalijeme pudink s tvarohem, poklademe jablka, lehce posypeme skořicí a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 40 minut (dozlatova) Ještě horké potřeme meruňkovým džemem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.