TOPlist


Pečený candát s chřestovou omáčkou - STOB

  • Uživatelský recept
  • Autor: malinovanada
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Candát500
Rýže Arborio (v suchém stavu)120
Chřest620
Cibule šalotka120
Víno bílé suché40
Máslo čerstvé32
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)12
Olej olivový12

Energetická hodnota celkem: 6368 kJ

Bílkoviny (g): 118, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 138 SAFA (g): 23 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1592 kJ

Bílkoviny (g): 29.5, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 34.5 SAFA (g): 5.8 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, kurkuma, citronová šťáva

Postup přípravy

Candát - očišťené porce candáta osolíme, nařežeme kůži a zprudka opečeme nasucho na pánvi nejprve kůží dolů. Poté dopékáme na středním plameni cca 8 minut dle velikosti. Nakonec přidáme plátek másla a zakápneme citronem. Chřestová omáčka - na másle zpšníme šalotku, přidáme odřezky z očištného chřestu použitého při přípravě zeleniny (120g). Lehce orestujeme, zalijeme rybím výdvarem (vodou), osolíme, ochutíme bílým pepřem a vaříme cca 20 minut. Poté rozmixujeme dohladka, propasírujeme a svaříme na hustší konzistenci. Italské rizoto - na řepkovém oleji zpěníme šalotku, přidáme propláchnutou rýži a lehce orestujeme. přidáme kurkumu, osolíme, azalijeme bílým vínema vývarem (vodou) a vaříme doměkka. Během vaření doléváme vývar dle potřeby. Chřest (500g) - očistíme, odstraníme zdřevnatělý konec a oškrábeme slupku a povaříme ve vodě cca 4 minuty. Hotový chřest osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma