TOPlist


Zapečená vepřová kýta se špenátem a nivou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Admifa
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta (syrová)200
Sádlo vepřové škvařené10
Špenát listový mražený200
Sýr s modrou plísní (Lidl)115
Kunín smetana 12%50

Energetická hodnota celkem: 3530 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 15 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1765 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 29.5, Sacharidy (g): 3 SAFA (g): 7.5 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

Sul, pepř

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, poklepeme, posolíme a popepříme. Na lžici sádla opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, vkterém budeme zapékat. Špenát podusíme a osolíme. Navrstvíme ho na maso. Zasypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou. Zapékame při 200© dokud se niva nerozpustí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma