TOPlist
Sledujte nás:

Špalda s tofu a cuketou

Zpět
  • Autor: Cejenka
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bulgur pšeničný100
Cibule160
Cuketa330
Tofu uzené200
Olej olivový20

Energetická hodnota celkem: 4130 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 113, SAFA (g): 12, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2065 kJ

Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 56.5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Špaldu uvařte podle návodu (čas vaření můžete zkrátit jejím namočením), mělo by to trvat asi 20 minut. Mezitím nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli (kdo má rád, přisype špetku chilli), přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou cuketu, po chvíli i kousky tofu nebo tempehu a tymián a opékejte do změknutí zeleniny. Poté zalejte bílým vínem, nechte ho odpařit, vmíchejte uvařenou špaldu a nechte ještě chvilku společně prohřát. Podle chuti dosolte, opepřete a okyselte citronovou šťávou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři