- Autor: Cejenka
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bulgur pšeničný | 100 |
Cibule | 160 |
Cuketa | 330 |
Tofu uzené | 200 |
Olej olivový | 20 |
Energetická hodnota celkem: 4130 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2065 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 56.5, SAFA (g): 6, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Špaldu uvařte podle návodu (čas vaření můžete zkrátit jejím namočením), mělo by to trvat asi 20 minut. Mezitím nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli (kdo má rád, přisype špetku chilli), přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou cuketu, po chvíli i kousky tofu nebo tempehu a tymián a opékejte do změknutí zeleniny. Poté zalejte bílým vínem, nechte ho odpařit, vmíchejte uvařenou špaldu a nechte ještě chvilku společně prohřát. Podle chuti dosolte, opepřete a okyselte citronovou šťávou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.