TOPlist


vepřové v mrkvi

  • Uživatelský recept
  • Autor: Iva Skorepova
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta500
Mrkev1000
Cibule100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Citronová šťáva10
Hotová jíška (v suchém stavu)2

Energetická hodnota celkem: 5420 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 112 SAFA (g): 17 Cukry (g): 67 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 903 kJ

Bílkoviny (g): 18.5, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 18.7 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 11.2 Vláknina (g): 5.3 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, pepř, tymián

Postup přípravy

Půl kila libové restujeme na cibulce, dokud se nám nezredukuje šťáva, kterou maso pustí. Osolíme, opepříme, zasypeme cca lžičkou tymiánu. Přidáme kilo mrkve pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme. Nakonec zahustíme trochou jíšky (není nutné) a zakapeme cca půlkou citronu, podle chuti.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma