- Autor: ant.314
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže jasmínová (v suchém stavu) | 95 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 120 |
Dochucovadla:
žádná
Energetická hodnota celkem: 1397 kJ
Bílkoviny (g): 7,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 699 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 37, SAFA (g): 0, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Malou misku rýže (95g) a 1.25 misky vody dáme do rýžovaru (tlakového hrnce), nastavíme dobu vaření 3 minuty a pak necháme dojít než opadne tlak (či déle) Půlku rýže vmáčkneme do misky vypláchnuté studenou vodou a hned oklopíme na samostatný talíř. Druhou půlku taky tak. (Defakto spíš budu vařit velké porce stejným způsobem, protože často vařím pro víc lidí a-nebo víc porcí naráz, ale menší miska mi umožní lepší dávkování) (Dávám si do receptů, protože vařím denně a na misky se to lépe počítá)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.