TOPlist


Mořský vlk s mátou a citróny

  • STOB recept
  • Autor: Karolína Fourová
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Citron220
Olej olivový32
Ryba středně tučná průměr (syrová, nesolená)600

Energetická hodnota celkem: 4697 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 13 SAFA (g): 15 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1174 kJ

Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 3.3 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 1.5 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

velká hrst čerstvé máty, velká hrst čerstvé petrželky, himalájská hrubozrnná růžová sůl, čerstvě mletý pepř.

Postup přípravy

Těsně před pečením posypeme filety mořského vlka himalájskou hrubozrnnou solí, čerstvě mletým pepřem a poklademe na ryby natrhané bylinky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Citrón celý omyjeme pod teplou vodou a nakrájíme na měsíčky. Ty poházíme kolem ryb, z některých vymačkáme na filety trochu šťávy a dáme na gril nebo péct do trouby. Pečeme cca 15-20 minut, aby maso bylo hotové, ale nebylo vysušené. Rybu lze připravit na grilu i doma v troubě. Výborné jsou ryby s pečenými brambory s kapkou olivového oleje v troubě. Mezi ty také poházejte měsíčky citrónu, 2 celé stroužky česneku a posypte hrubozrnnou solí.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma