TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jogurtový dip ála tatarská omáčka

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, 1-2 lžíce okurkového nálevu, kopr, event. medvědí česnek.

Energetická hodnota celkem: 998 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 1 Cukry (g): 17 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 250 kJ

Bílkoviny (g): 7.8, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 4.3 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Okurky nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nastrouháme nebo nakrájíme úplně na drobno, já to dělám tak cca půl na půl a dochutíme ostatními ingrediencemi. Záleží na kyselosti okurkového nálevu, takže je lepší vždy ochutnávat. Podle chuti můžete přidat kopr nebo třeba medvědí česnek.

Fotografie

Hodnocení (36 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2019 12:54
Výborná náhrada tučné majonézy.
13. 02. 2019 08:20
Tak to vyzkouším, vypadá dobře
27. 01. 2019 20:40
Zatím do toho vždy přidám lžíci majonézy :-( ale jsem na dobré cestě.
30. 11. 2017 21:39
Na pobytu v Bystřici tam ještě dávali česnek a provensálské bylinky. Skvělé, jedla bych to jen tak.
28. 11. 2017 19:52
Znám, je super a jinou už nepoužívám.
27. 11. 2017 08:58
Recept se bude hodit
20. 11. 2017 14:44
vyzkouším.
16. 11. 2017 17:58
Ráda vyzkouším. Díky za tip.
03. 08. 2017 13:36
V létě často dělám tzatziki z bílého jogurtu s okurkou. Tak mne napadá, že letos jsem je ještě nedělala.
31. 05. 2017 13:58
Děkuji za recept vyzkousim
21. 05. 2017 23:20
Takhle so tatarskou omáčku dělám už několik let. Je fakt, že je k nerozeznání od tradiční tatarky.
02. 04. 2017 20:12
Zajímavá varianta, uvidím jak to rodina přijme ...
18. 03. 2017 17:37
Dělala jsem něco podobného, tohle vypadá moc dobře, příště zkusím :-)
14. 03. 2017 19:00
Vypadá to dobře, už se těším, až ho vyzkouším.
13. 03. 2017 20:16
Dip jsem vyzkoušela je opravdu výborný!!!!
10. 03. 2017 19:54
Dělám podobný dip ze zakysané smetany
07. 03. 2017 23:08
Dělám něco podobného, jen cibulku lehce osolím a orestuji na pánvi bez tuku.
06. 03. 2017 18:12
místo šalotky doporučuji červenou cibulí
06. 03. 2017 14:25
Děkuji, dip se mi bude hodit k milovaným řepovým hranolkám :)
06. 03. 2017 08:28
Dipy mám ráda, vyzkouším ho
07. 02. 2017 18:04
V restauraci jsem jedla jogurtový dip k zeleninove musace a chutnalo to moc!
23. 01. 2017 19:57
Delam podobný, ale určitě vyzkouším i tento ;)
17. 01. 2017 09:34
S jogurtem jsem nezkoušela, ale místo tatarky u nás doma všichni ocení dip ze zakysané smetany, sůl, bazalka a česnek.
17. 01. 2017 09:32
Díky za tip na rozšíření jídelníčku.

Naši partneři