- Autor: LLojdova
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole mungo (v suchém stavu) | 250 |
Cibule | 400 |
Zázvor | 30 |
Koření průměr | 10 |
Olej olivový | 10 |
Máslo čerstvé | 10 |
Dochucovadla:
indické koření
Energetická hodnota celkem: 4453 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 152,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 52,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 742 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 25.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
namočíme fazole na 5-12 h (podle délky doby namočení pak musíme více či méně času vařit). Osmažíme cibuli na trošce olivového oleje, přidáme zázvor nakrájený na tenké proužky osmažíme a přidáme uvařené fazole a smažíme chvilku, pak podlejeme trochou vody. na rendlíčku zvlášť rozpustíme máslo, pak do něj vysypeme indické koření (tika masalla apod.) a osmahneme a smícháme s fazolemi v druhém rendlíčku. Pozn. pokud dáte celé množství čerstvého zázvoru tj. 30g jsou fazole dost pikantní
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.