TOPlist


Zeleninová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Evellina78
  • Porce: 10.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej slunečnicový40
Celer bulva200
Petržel - kořen100
Mrkev140
Cuketa500
Jáhly (v suchém stavu)100
Voda1000

Energetická hodnota celkem: 4108 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 44, Sacharidy (g): 127 SAFA (g): 21 Cukry (g): 22 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 411 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 4.4, Sacharidy (g): 12.7 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 2.2 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Na oleji orestuj osolenou zeleninu 5-10 minut, přidej propláchnuté a spařené jáhly a restuj dalších 5 minut. Zalij horkou vodou a vař do změknutí. Poté rozmixuj, propasíruj, chceš-li, a ochuť - omáčka může zůstat jemná, můžeš jí ochutit na způsob svíčkové anebo podle svých preferencí. Hodí se k bramborám, rýži, těstovinám, knedlíku... Doplnit jí lze vejcem, libovolným masem, tofu. Poměr zeleniny lze měnit podle stavu ledničky a ročního období.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma