- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 120
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rum hnědý | 40 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 200 |
Máslo čerstvé | 20 |
Žloutek | 20 |
Droždí | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Mouka pšeničná bílá | 300 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 30 |
Dochucovadla:
vanilka, citr.kůra
Energetická hodnota celkem: 13816 kJ
Bílkoviny (g): 41,
Tuky (g): 228,
Sacharidy (g): 275,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 2303 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 38, Sacharidy (g): 45.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zaděláme klasické kynuté těsto, necháme nakynout nadvakrát a pak znovu po vykrájení vdolečků, před vložením do trouby uděláme dolíček a dobře potřeme olejem. Popřípadě můžeme i smažit (v receptu je počítáno množství na smažení) Pečeme při 180°C do červena.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.