TOPlist


Pajšl

  • Uživatelský recept
  • Autor: petrzenkl
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí plíce500
Citronová šťáva10
Mrkev50
Smetana ke šlehání 33%200
Mouka pšeničná hladká20
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Celer bulva150
Cibule50
Játra vepřová200
Jazyk hovězí150

Energetická hodnota celkem: 9551 kJ

Bílkoviny (g): 161, Tuky (g): 157, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 71 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1910 kJ

Bílkoviny (g): 32.2, Tuky (g): 31.4, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 14.2 Cukry (g): 4.2 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

Nové koření, pepř, cukr, bobkový list

Postup přípravy

Očištěné, napůl rozkrojené plíce namáčíme půl hodiny ve studené vodě. Pak je přidáme do horké vody, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme do měkka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme strouhanou zeleninu a osmahneme. Vše zaprášíme hladkou moukou a opražíme dorůžova. Potom zalijeme vývarem z plíček, dobře promícháme a povaříme. Nakonec omáčku zalijeme smetanou a rozmixujeme. Omáčku dochutíme hořčicí, cukrem a citronovou šťávou. Přelijeme přes jemně usekané plíčky a podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma