TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohový proteinový koláč

Zpět
  • Autor: Taboracka
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli

Energetická hodnota celkem: 7637 kJ

Bílkoviny (g): 161, Tuky (g): 71, Sacharidy (g): 131, SAFA (g): 31, Cukry (g): 86, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 955 kJ

Bílkoviny (g): 20.1, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 16.4, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Ingredience: 1000g nízkotučného tvarohu ve vaničce (4ks) 5 vajec 50 g agávového sirupu (medu, příp. jiné sladidlo) 50g pšeničné krupice 50g másla (rozpuštěného) 5g kakaového prášku Vše smíchat, polovinu směsi obarvit kakaem. Nalít do menšího pekáče nebo dortové formy (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem, já jsem měla 25 cm) - na střídačku světlé a tmavé těsto, aby vzniklo mramorování. Péct na 160, dokud povrch nezezlátne a špejle po vytažení zůstane suchá. Prostředek koláče není úplně tvrdý - třese se jako želé (po vychladnutí ztuhne). Lze udělat i ze 2 tvarohů a 4 vajec, kdo chce více proteinů a méně sacharidů - musí se dělat do malé formy (do 18cm), jinak je z toho placka. 8 porcí po 120g

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři