- Autor: vlastovka
- Doba přípravy (min.): 30
- Porce: 1.00
150g hovězí roštěná 150g chřest nebo řapíkatý celer 2 malé plátky šunky 1 lžička oleje 1 větší brambora vařená ve slupce 2 lžičky tvarohu šlehabného s bylinkami 2 lístky bylinek
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
anglická slanina | 20 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 20 |
Tvaroh bez tuku (odtučněný) průměr | 30 |
Hovězí roštěná průměr | 150 |
Celer řapíkatý | 150 |
Brambory zimní | 100 |
Oleje (všechny druhy) | 4 |
Energetická hodnota celkem: 2037 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Maso zprudka grilujeme na kvalitní pánvi, z každé strany ca 6 minut. Zeleninu očistíme, upravíme na dlouhé tyčinky a ty zabalíme do 4 svazků, svážeme polovičním plátkem slaniny. Opečeme na pánvi. Vařenou bramboru oloupeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme lžičkou a naplníme lžičkou tvarohu našlehaného se lžící mléka a bylinkami. Ozdobíme lístkem bylinek.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.