TOPlist


Hovězí pečeně protýkaná zeleninou

  • Uživatelský recept
  • Autor: martashi
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé nesolené30
Cibule300
Voda1000
Hovězí vývar (čistý)500
Špek10
Citron100
Petržel - kořen300
Celer bulva300
Mrkev500
Hovězí maso zadní průměr (syrové)1500

Energetická hodnota celkem: 12523 kJ

Bílkoviny (g): 326, Tuky (g): 123, Sacharidy (g): 115 SAFA (g): 56 Cukry (g): 49 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1044 kJ

Bílkoviny (g): 27.2, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 9.6 SAFA (g): 4.7 Cukry (g): 4.1 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

tymián,bobkový list, nové koření, sůl

Postup přípravy

Odblaněnou hovězí kýtu protáhneme špikovací jehlou s mrkví, celerem, petrželí, a jedním proužkem slaniny, to vše střídavě a slaninku na prostředek. Osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme odležet alespoň dvě hodiny, pak vložíme v pekáčku s nastrouhanou zeleninou a nakrájeným oloupaným citronem do hodně rozhřáté trouby, po deseti minutách podlijeme vývarem,přiklopíme, teplotu stáhneme na 160°C a dusíme za průběžného polévání asi hodinu a půl. Pak sundáme vrchní pekáček necháme asi deset minut zčervenat masíčko, zeleninu rozmixujeme, dokořeníme, dosolíme, je-li třeba. Maso necháme maličko odpočinout,pak ho nakrájíme a vložíme do zeleniny. Zelenina v mase vytvoří krásnou mozaiku.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma