TOPlist
Sledujte nás:

Březen Měsíc správných tuků

Zpět
Počet členů: 126
Založeno: 05. 03. 2017

Podělte se o své zkušenosti, rady a tipy, jak se vám daří omezovat příjem nevhodných tuků a naopak zařazovat do jídelníčku ty správné. Na oplátku se můžete inspirovat zkušenostmi ostatních uživatelů.

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 01. 2018 00:10

Macatice.... Řekla jsem si"vydrz prťka" a ono to vyšlo :-))

04. 01. 2018 23:10

Macatice : to víš, že zvykla , ale tenhle překlep byl obzvlášť hezký, tak mně to nedalo :-))

04. 01. 2018 22:48

Yogii: Na můj "těsnopis" s vynecháváním samohlásek sis už mohla zvyknout :-)))

sifaka? Já jsem ajťák a ty potvory (macatý) vlezou všude...
Ale jak ses sem dostala ty? Přiznej se - podplatilas admina kefírem a kaviárem!

04. 01. 2018 15:48

Macatice,jak ses sem dostala?Tukova diskuze už je taky fest zadrena:=(
Ano, mám noční ,trénovat posuny v čase nemusím,díky směnnemu provozu to zvládam v pohodě.Jen ten jídelníček kulha na obě nohy.

04. 01. 2018 15:45

Kdeže to? U prtinožců? :-)))

04. 01. 2018 15:27

bessi: Jaký zase? Já jsem obvykle nejaktivnější v noci. A Sifaka zřejmě trénuje aklimatizaci na časové pásmo u prtinožců.

03. 01. 2018 10:08

Teda holky vy jste zase měly noční?

03. 01. 2018 03:22

Přátelé, blbosti jo, to by vám šlo, ale myslet na hubnutí to ne! :-).....A Máša až přijde -ta se bude řezat nadrobno :-)))

03. 01. 2018 01:11

01. 01. 2018 14:00 sifaka: Já si nemůžu pomoct...
Dáma v čínské restauraci se ptá úslužné obsluhy: "Co byse mi doporučil za nějakou specialitu?"
"Měl bych tu plo vás, madam, vynikající pejsčí tlapičky, smažené kočičkové ouška nebo želé losol z ploutev žlaloka..."
"Ježkovy voči!"
"Doblá volba, madam, doblá volba!"

02. 01. 2018 17:59

Krásný termín " jednotlamky" :-)

02. 01. 2018 11:28

...jednotlamky!!............to je mazec :-)))

02. 01. 2018 10:56

Sifi: dopadla jsem obdobně...a to jsem za celý večer měla osm jednotlamek s humusem, pět slabých plátků eidamu a tři panáčky vaječňáku..... asi jsem se moc nadechla :-)

01. 01. 2018 15:05

limoncello je dobré :-)

01. 01. 2018 14:48

...hmm, jsem perfekcionista, a potřebuju to, kdyby se ozvali Klokani...za pár dnů...tak ať mám origoš startovní váhu.Jasně že je něco voda ze slaných chipsů a cukr z limoncella :-))

01. 01. 2018 14:27

To nic, Sifi. Tos toho opravdu moc neměla, z toho plyne ponaučení, nevážit se hned dva dny za sebou :-).

01. 01. 2018 14:00

...ježkovy voči,,,,kdo mi obrátil klávesnici?! :-))...sorry Yogii

01. 01. 2018 13:49

Zogiišku,...právě proto nepoužívám slovo "ochutnat"...ochutnávat můžu něco co neznám...abych zjistila, že mi to chutná či ne, nebo ochutnávám když nějaké jídlo vytvářím :-), protože nevím, zda tomu něco nechybí....Ale ochutnávat všechno svoje cukroví...to ne, tomu já říkám...neovládám se a jím co mi šmakuje:-)
Jinak pro zajímavost jsem se vážila do Klokanů 31.12.ráno a měla jsem 84,7 kg, a 1.1. o podobném čase jsem měla 85,9.A to nebylo žádné silvestrovské šílenství jen 3 koktejly 3/4 sáčku chipsů a 2 chlebíčky bez majonézy.

31. 12. 2017 22:32

Já dnes vrazila zbytek cukroví do mrazáku. Do nového roku s čistým jídelákem

31. 12. 2017 12:11

Sifaka: hořké lanýžové figurky mi visí na stromečku, ale ještě jsem je nechutnala, schovávám si je až dojde vánočka i cukroví, protože jak je ochutnám , budu chtít další a další, znáš to.

31. 12. 2017 08:46

U nás je po cukroví, protože jsem nabalila děti, které odjížděly po Vánocích, to je výhoda...spokojenost na všech stranách.

31. 12. 2017 08:45

U nás je po cukroví, protože jsem nabalila děti, které odjížděly po Vánocích, to je výhoda...spokojenost na všech stranách.

31. 12. 2017 06:42

Moji povanoční favorité byly zase hořké lanýžové figurky.Tož jsem na ně po novém roce zvědav:-)....čert ví kolik v nich těch lanýžů je:-))

31. 12. 2017 03:28

martashi: Myslíš na Velikonoce, jako letos? To asi ne... Minulé vánoce měli želé arabesek plné regály ještě v lednu. Letos jich zřejmě objednali dost míň, a tak je yprodali už v půlce prosince. Těsně před svátky měli už jen polomáčené, koupiula jsem jednu malou krabici a rozdělila se o ni s bráchou. Teď už tam nemají ani ty.

31. 12. 2017 00:36

Macatice neboj slevy na arabesky teprve přijdou :-)

31. 12. 2017 00:34

I my pečeme na velikonoce mazance a beránky, ale přihodilo se, že se ještě o velikonocích našlo v mrazáku linecké a tak jsem ho vyndala a zmizelo raz dva. Vosí hnízda a rohlíčky nezbývaj :-)) U nás toho letos moc nezbylo, tak to vydrží do ledna na nejbližší narozeniny, když se to ještě do té doby nesní.

30. 12. 2017 12:02

Cukroví nezbude,neboť jsem pekla pouze slané tyčinky a dělala kuličky z ovesných vloček,těch je tam už jen na malý talířek.

29. 12. 2017 23:26

U nás taky opět dojde na zmražení cukroví. A během roku přijde vhod.

29. 12. 2017 21:58

Hele, na mě nemáte! Schválně, jestli někdo v nějakém lednovém novinovém archivu vyhledá mou údernickou agitku o likvudaci želé arabesek. Kdy to bylo, v srpnu? Myslím, že tehdy jsem si dala "závazek", že je dojím do nástupu své dovolené u moře.
Dneska jsem koukala, želé arabesky ve výprodeji nejsou. Čím budu celý rok doplňovat deficit sacharidů? Asi budu muset jíst víc ovoce:-)

Ale s tím zamražením vánočního cukroví - to není špatný nápad. Co zbude po Novém roce, to rozdělím do pytlíčků do malých dávek a budu to například nosit na různé sleziny... Díky za tip.
Na pravidelné mlsání to pro mě moc není - nevešla bych se do tuků, i když cukry moc problém pro mě běžně nejsou.

29. 12. 2017 16:49

Na Velikonoce pečeme mazanec a připravujeme nádivku, rohlíčky ani vosí hnízda ne :-)

29. 12. 2017 16:47

Sifaka: Tak jste toho asi pekli víc, nebo jedli méně :-)), u nás bychom ještě mohli pokračovat, ale už nebylo co :-)

29. 12. 2017 16:24

Yogii, aby to nevypadalo divně, ale to bylo u nás účelové....s vynálezem velkomražáků se přebytky nedojídaly až do úplného seschnutí cukroví a bezvědomí konzumentů ale rovnou se zaparkovaly na mráz a o Velikonocích jako by se našly :-))...ale neboj, dárečky nebyly :-))

29. 12. 2017 15:28

Tedy, to se mi nikdy nestalo, že bychom vánoční cukroví nesnědli a schovávali ho do Velikonoc. Do začátku ledna je pryč, jen se po něm zapráší.

29. 12. 2017 12:18

Taky přidávám zkušenost-vánoční cukroví vydrželo do velikonočních svátků a bylo prima :-)

29. 12. 2017 11:49

Linecké jsem zkusila mrazit jen upečené, vydrželo do velikonoc a bylo dobré.

28. 12. 2017 23:18

bessi: Do příštích Vánoc? Já obvykle nepeču, jak je rok dlouhý... Ale možná ho zpracuju na květnovo-červnové oslavy.
Díky za info.

28. 12. 2017 18:41

Lineckému by se v mrazáku nemělo nic zlého. Nevím, jak dlouho ho tam chceš mrazit, ale u mě vydržel půl roku bez změny

27. 12. 2017 19:23

sifaka: Není světlo bez tmy. Nějaké odstrašující příklady tady také být musejí, ne? :-)

No , ale udělám z nouze ctnost. Letos jsem domácí čokoládišky z časových důvodů nezvládla. A už je dodělávat nebudu. Kostku tuku jsem dala synátorovi do mrazáku, ztužený 100% tam určitě rok vydrží. Čokolády jsem nechala u sebe - ty by čistě teoreticky měly vydržet rok i bez mrazáku, nicméně můj praktický rozum mi napovídá, že na příští Vánoce budu muset stejně koupit nové. A nemáte někdo zkušenost se zamražením lineckého těsta? To jsem taky dala do mrazáku.

27. 12. 2017 14:58

Vždycky jsme doma prokládali polévané pečivo pergamenem, dneska prokládám pečicím papírem. A domácí čokoládu jsme balívali do staniolu, prodával se barevný v aršících v papírnictví.

27. 12. 2017 11:04

Macatice...jj, přesně tak si to pamatuju...jenže tvůj příspěvek vůbec nevypadá, jako že jsme na hubnoucích stránkách :-)

26. 12. 2017 23:06

macatice, Teda ty mi děláš chutě, takhle v noci:-)

26. 12. 2017 22:26

Já do čokolády na vaření (na polevu) dávám kousek bílého ztuženého tuku (na jednu čokoládu asi centimetr tuku z klasické kostky. Tím a) zahřátá čokoláda je tekutější a b) ztuhlá není tak tvrdá/lámavá/křehká.
Když se dá víc tuku, dá se přidat kakao, cukr, mleté oříšky, mleté mandle, strouhaný kokos (posůlední tři inmgredience výborné v kombinaci s bílou čokoládou), ba i nescafé (instantní káva v suchém stavu) - vzniknou tak různé příchutě a já pak do formiček dělám kombinace světlo-tmavých chutí, například oříšek + káva nebo kokos+kakao.
Když je čokoláda nastavovaná ztuženým tukem, je měkčí, dobře se kouše - či spíš cucá a rozpouští na jazyku. Nevýhodou ale je, že se hůř z formiček vyndavá - chce to mrazivé počasí na balkoně, a když jsou Vánoce spíš na blátě, tak pomůže mrazák.

26. 12. 2017 13:52

Pamatuji se ještě z dětství,že maminka ělávala na vánoce domácí čokoládu do papírových košíčků.A my jsme s bratrem vždycky byli nedočkaví a tajně jsme otevírali okno a ochutnávali.

26. 12. 2017 11:59

Yogii...přesně...někdy až moc....takže se řešilo jak na to, aby ne moc a taky aby to nebylo moc drahé :-))...co si budeme vykládat, cukrovíčko z nenáhražek přijde do peněz:-)

25. 12. 2017 22:33

Mně tedy rozehřátá čokoláda z čokolády na vaření vždycky ztuhla (někdy až moc brzy) a nikdy nelepila.

25. 12. 2017 22:22

Já dělám domácí čokoládu ze ztuž.tuku, mouč.cukru a kakaa. Je krásně lesklá a nelepí :-)

25. 12. 2017 17:40

Martashi...tady spíš jde o to jak zajistit aby poleva byla tmavá, lesklá a na cukroví pěkně ztuhla.Asi není nic moc horšího, co se týče vánočního pečení, když si nemůžete cukroví naštosovat do krabic neb se lepí ke všemu a na vše a pamatuju jak se babička s mamkou čertily, když měl každý jeden kousek na sobě přilepený žďobíček papírového ubrousku:-))...to se řešily recepty!

25. 12. 2017 16:35

Podle mě neovlivní, ale já nejsem čokoládový typ :-). Vždycky jsem dávku hned spotřebovala, takže ani nevím jestli se dá po ztuhnutí znovu rozpustit.

24. 12. 2017 12:30

Tak to zas někdy vyzkouším dát do čokolády mléko nebo smetanu. Já vím, že se mi to před lety párkrát zdrclo a od té doby to nedělám. Možná dřív byly výrobky nazývané "čokoláda", ale byla to - jak říká tchán "pačokoáda" s bůhvíjakžm složením.

23. 12. 2017 09:56

A neovlivní ta kyselá smetana chuť polevy? Já rozpouštím jen čokoládu nebo trochu nastavím mlékem, toť vše. Kalorické je i tak dost.

23. 12. 2017 00:22

Používám klasickou čokolodádu Figaro na vaření, rozpouštím ve vodní lázni a vmíchám do ní dvě lžíce zakysané smetany 15% , pečivo buď natírám silikonovým štětečkem (perníky) nebo polévám (linecké) nebo cukrářskou stěrkou (na dorty)

Více příspěvků
Hravě žij zdravě

Na provozu webového portálu STOBklub se podílí Hravě žij zdravě z. s. Projekt je spolufinancován z dotace HMP (DOT/81/01/002536/2025).

Naši partneři