TOPlist


Sladká kila jdou dolů a co na to můj cukr?

Založeno: 02. 11. 2010,    Ve skupině: Cukrovka a kila     Počet členů: 41

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

21. 08. 2016 12:04

Hanka6

Zajímalo by mě jestli je někdo na tom stejně jako já - když zhubnu, projeví se to i na hladině cukru, ale paradaxně když jdou kila dolů, tak cukr jde na horu :(
Paní doktorka mi řekla, že někomu se to prostě stává.

15. 03. 2015 22:16

Quick

Rufus, ona to hypoglykemie být ještě nemusí, já začínám být nervózní, když mi cukr klesne pod 5 mmol/l. A to zdaleka není hypoglykemie.

15. 03. 2015 21:36

rufus

Marto, mám tutéž nemoc, a příznaky, které popisuješ, mi přijdou jako hypoglykémie, t.j. nízká hladina cukru. Já jsem ji někdy měla a krom toho, co popisuješ, jsem byly jakoby zesláblá a zmatená...mám ve stolku hroznový cukr, tak jeden vycucám a do 15 min.pohoda...

15. 03. 2015 20:14

marta1954

Zaujal mě nadpis blogu,...mám cukrovku 2.typu a jsem hodně obézní,došlo to tak daleko,že jsem měla pocit že už to nebude nikdy lepší,váha ukazovala i 170 kilo.Loni v říjnu jsem si řekla dost a začala jsem změnou stravování,a hlavně jsem zkoušela pohyb.Dojít z ložnice do kuchyně byl téměř nadlidský výkon a vylézt na rotoped to samé..... ale čas plyne,a dnes po 5 měsících jsem o téměř 30 kilo lehčí,dlouhý cukr se mi při poslední kontrole koncem ledna snížil o 20 jednotek.......dokážu chodit třeba i hodinu a rotoped mi už nedělá potíže.díky dodržování zelených semaforků nemám pocit hladu a když mám občas chuť na nějaké to nevhodné jídlo,tak si trochu zobnu a jedu dál.
Začátkem dubna jdu opět na kontrolu cukru a tak doufám že bude vše zase jen lepší.Jen se mi občas taky stává/většinou když přetáhnu dobu mezi jídly...někde jsme,nebo dojede návštěva a není čas hned jíst/,že je mi divně,začnu být nervozní,potím se a to vím, že musím něco sníst,nebo vypít...ale to se mi stává vyjímečně, musím si na to dávat pozor....

01. 02. 2013 15:42

ijedlinska

Když vás honí mlsná vyzkoušejte následující odkaz http://www.rejfood.eu/

01. 02. 2013 08:38

goska

Dobrý den, chtěla bych také přispět "svou troškou do mlýna". Před rokem a půl mi zjistili hraniční hodnotu krevního cukru a byla mi doporučena dieta a snížení váhy. ze dne na den jsem přestala jíst sladké a nechala si sestavit jídelníček. A zjistila jsem, že když mám vyvážený jídelníček, chuť na sladké se zmenšila. Za rok jsem zhubla 13 kg a zvýšené hodnoty se dostaly do normálu a zatím i při další kontrole jsou v pořádku. Jenom nevím, jak to bude teď, o vánocích jsem zase hřešila a přibrala 2 kg. Zařadila jsem před každým větším jídlem jednu kávovou lžičku lněného oleje a do jogurtu si dávám lněné semínko. Ráda bych věděla, jestli s tím má někdo zkušenost. Děkuji.

10. 01. 2012 22:12

Myslím, že čokoláda jednou za měsíc je velmi přijatelný prohřešek. Zcela zásadní je omezení a vhodný výběr tuků. Mnohdy máme pocit, že mlsáme sladké a neuvědomujeme si, že nositelem rozplývavé chuti na jazyku je právě tuk. A bohužel tuk v pochutinkách nebývá ten nejvhodnější....

08. 01. 2012 18:28

jitume

VÍM ŽE SLADKÉ NESMÍM ALE UJÍŽDÍM NA ČOKOLÁDĚ A O VANOCE OCHUTNÁVÁNÍM CUKROVÍ ,S TOU ČOKOLÁDOU TAK JEDNOU ZA MĚSÍC ,MĚLA JSEM 101 TED 96 KAŽDÉ KILO JE NA CUKRU ZNÁT ALE TAKÉ KAŽDÝ MŮJ SLADKÝ HŘICH

08. 11. 2010 11:38

Jinak standardní cena je 59,90-69,90 Kč jak kde

07. 11. 2010 11:27

Když je hořká Lindt EXCELLENCE 70% nebo 85% v akci, stojí 100 g v Bille 39,90 Kč. Taky na ní ujíždím.
Naďa

05. 11. 2010 21:40

lenula89

A kolik stojí ta čokoláda od Lindt?

03. 11. 2010 11:30

Ochutnal jsem jen od Lindt. Je to zajímavá kombinace.. protože, alespoň, já jsem tu mírně pálivou chuť zaznamenal až po polknutí.. ne že bych ji musel často, ale občas.. rozhodně to není běžná čokoláda..
Co se týká čokolády.. tak jsem zjistil že není hořká čokoláda jako hořká čokoláda.. je zase třeba číst obsah kakaa.. Už jsem viděl čokoládu, která se nazývala hořká a měla 39% kakaa.. ( mléčná má myslím 36%).
A za další..čokolada např. ala Albert quality.. sice obsahuje 70% kakaa, stojí 1/2 cenu kvalitní čokolády, ale myslím že jsou tam použité nějaké nevhodné rostlinné tuky.. protože sedá na patro.. Zastávám názor že je lepší si koupit dražší kvalitní věc, na které si pochutnám, než něco co se tváří kvalitně(70 % kakaa), ale cenu srazily jiné náhražky v potravině.

02. 11. 2010 23:00

ivamal

Čokoláda s vysokým obsahem kakaa je dobrým řešením - jednak má nižší glykemický index - o glykemickém indexu se dočtete v novém článku výživa - a pak většinou se jí nesní tolik - jakou máte zkušenost s konzumací čokolády s chilli apod.?

02. 11. 2010 14:27

Rozhodně nejtěžší byla změna v oblasti uzenin.. protože, jak jsem psal.., při sacharidové dietě vás zajímají sacharidy, které nejsou, nebo jen stopové množství v uzeninách, sýrech .. Takže jsem si dával.. 500g gothaje jeden rohlík.. pochoutkový sálát a zase určité množství sacharidů v pečivu.. jenže sice dodržujete dietu ohledně sacharidů,ale jinak stejně jdete s váhou nahoru..
A pak čokoláda, mléčna, Jo já vím... řešil jsem to tak, že jsem si vždycky na tu tabulku přidal odpovídající inzulín..
Takže jsem razantně omezil uzeniny, když už tak s podílem alespoň 80% masa.. a max. 50g najednou..
Co se týká čokolády , mléčné, tu jsem vypustil uplně.. kupuji hořkou s velkým obsahem kakaa a ovocnou příchutí.
Když mám chuť tak si vezmu 10 g ( jeden čtvereček) a jsem uspokojenej..

02. 11. 2010 12:23

Tak to je zcela praktická ukázka toho, že sám pacient s cukrovkou je uplně rovnoceným partnerem při léčbě své nemoci, ještě jednou gratuluji. Věřím, že radost má i váš ošetřující diabetolog. Co bylo pro vás nejtěžší ve vašem jídelníčku změnit?

02. 11. 2010 12:14

když jsem začínal měl jsem 123 Kg píchal jsme si inzulín na každé jídlo 15 jednotek inzulínu.. glykovaný hemoglobin někde na hodnotě 9.. To je hodně... začal jsem tvrdě dodržovat dietu co se týká sacharidů, dietu co se týká nutričních hodnot a množství... mám dnes 112 hubnu dál.. píchám si 6 jednotek inzulínu a glykovaný hemoglobín mám ukázkové 5.( nevím přesně jednotky)
S hubnutím jsem začal díky tomu, že mám v nohách diabetickou polyneuropatii, což se projevuje jednak tím že mě nohy neustále bolí a jednak tím že nervy v nohách, které jsou poškozeny přenášejí v mém případě podněty s 1/4 zpoždením... znám paní, která díky diabetické polyneuropatii dnes nohy nemá.. Takže to byl zpočátku ten hlavní motivátor.

02. 11. 2010 11:44

Pochlubte se, jak se vám lepší hodnoty glykemií, krevních tuků, krevní tlak, když zhubnete nějaké to kilo. Povzbudí to všechny ostatní. Ze zdravotních důvodů se hubne vždycky nejjistěji!

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma