TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

1a234

Původní Sebekoučink

34 %
0 kg 8 kg

Již zhubnuto: 2.7 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 14111
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak nejlépe uchovat bazalku

30. 07. 2017

Prosím o radu.

Mám na balkoně nekolik květináčů s bazalkou, kterou jsem se postupně asi před třemi lety naučila přidávat do jídla. Ale všechnu ji nespotřebuji hned. Předloni jsem ji podle nějakého návodu naložila do olivového oleje a nepovedlo se, zkazila se . Také jsem ji zamrazila, šlo to, ale nic moc. Máte nějaké vyzkoušené postupy? Díky za ně.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 08. 2020 14:06
nevzdavatse: trvanlivost pesta z medvědího česneku je asi dána antibakteriální funkcí bylinky, ale i na něj při odebrání přidávám pár kapek oleje.
04. 08. 2020 07:49
Pesto preferuji z medvědího česneku ( Jen pro zajímavost, dcera mi říkala, že v USA je teď velkým hitem pesto z drobných lístků mrkvové natě :-)). Bazalku používám hodně čerstvou a na zimní zásoby suším. Sušená je v pohodě :-). Jeden rok mi bazalkové pesto začalo nepatrně kvasit, tak jsem ho i se skleničkou dala do mrazáku a urychleně zpracovala. Myslím, že bazalkové pesto je o dost choulostivější než to z medvědího česneku. Obecně mi ale kamarád lékař dal dobrou radu. Když ze skleničky pesta odeberu, vždycky zaliju hladinu několika kapkami dobrého oleje, trvanlivost obsahu se tak o dost prodlouží.
03. 08. 2020 21:43
Teď už bazalku suším, i když většinu stačím spotřebovat čerstvou.
03. 08. 2020 21:20
Také bazalku suším.
03. 08. 2020 20:43
Co mám doma tak sním nebo suším. Zeťáček dělá pesto a vždy mi přiveze. Je výborné, ale nevím jak ho dělá.
03. 08. 2020 20:38
A jak jsi na tom s bazalkou dnes? Já suším , pesto se mi nezamlouvalo.
24. 07. 2017 11:29
Taky mám bazalku v květináči na balkóně. Čerstvá je samozřejmě nejlepší a nejvoňavější, ale zkusím letos usušit.
24. 07. 2017 11:20
I když to není ideální, tak nasušit. Já jsem si ji zamrazila nasekanou do čtverečků na led s troškou vody, a dalo se to použít. Nebo zkus vyrobit bazalkové pesto do zásoby.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři