TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 03. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Alkeska

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1842
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133561.12 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5546 h 56 min

Přátelé

Stob skupiny

Alkeska

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Po porodu je to boj ...

10. 03. 2014

Nevím jak začít, ale zkusím to.
Mám cca 4 měsíce po porodu, a jelikož mám rodinné dispozice k tloustnutí, tak jsem se rozhodla to ihned řešit. Dá se říct, že nechci dopadnout jak máma. Proto již 11. den držím 60denní dietu Petra Havlíčka, přidala jsem cvičení a snažím se ukočírovat všechny "tloustnoucí" chutě. Ze začátku to bylo velké peklo, protože se v plné síle ukazovala závislost na čokoládě. Ale odolala jsem i když na ni pořád myslím. Snad to časem přejde.

Mám 155cm a 60kg. To chci změnit. Bývala jsem hodně štíhlá a byla jsem tak spokojená. Ale od cca 25let přibírám, díky cvičení ne tolik, ale kilo ke kilu dalo přes 60kg, hnus. Už jsem se sama v sobě necítila dobře. Věřím, že mnozí chápou. Pak přišlo těhotenství, naštěstí jsem nepřibrala příliš, ale váha zůstala na 63kg. Na moji výšku už to je ale moc. Proto jsem se rozhodla to změnit. Kvůli sobě, kvůli dcerce i manželovi.

Bylo těžké udělat toto rozhodnutí a zakázat si vše dobré - čokoládu, smažené, slané, apod. Ale co je nejtěžší? Přesvědčit okolí, aby mne brali vážně. Pořád se u nás něco slaví, chodí se do restaurací, darují se čokolády, ... a když řeknu, že držím zdravou dietu, tak jen slyším: "vždyť kojíš", " tak jednou se nic nestane, ne", "a nechceš si vzít", "přidej si", ... Po jedenácti dnech diety je právě toto pro mne to nejtěžší. Dokonce jsem se styděla to říci i kamarádce, která nás pozvala na narozeniny. "Ty si nedáš dort?", "Neměla bys ochuzovat Emičku, která dortík dostane v mlíčku.", "Ale prosím tě, vždyť nemáš žádný břicho."

Toto je prostě peklo, ale věřím, že když vydržím, tak se to změní a začnou mne brát vážně. A sama za sebe? Ta pneuška kolem pasu prostě musí pryč :-). Držím všem, kteří bojují jak já, pěsti. Vydržíme !!!
Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 03. 2014 10:29
Alexa díky za podporu a vůbec všem tady.
10. 03. 2014 10:26
ahoj, taky se pridavam k vetsine ohledne kojeni, dietu jsem drzela taky a pak mi teda pekne lezla na nervy :( tak preji hodne zdaru, ty reci okoli jsou strasny, taky je znam, kasli na ne, je to neprijemne, ale pockej az to na tobe zacne byt postupne videt, to pak budou koukat, ale dokud je kojeni, tak bych taky volila neco jineho nez havlicka, at se ma mimi dobre :) a neboj, to pujde :) drzim palce!
10. 03. 2014 10:04
Ahoj, přidám se k většině : dokud kojíš, je lepší nastavit si zdravý životní styl ... takže zdravá jídla,ale ne v omezeném množství: hodně zeleniny, ovoce, libové maso, středně tučné kysané mléčné výrobky, celozrnné pečivo, soli co nejméně, a občasný kousek vysokoprocentní čokolády se taky vejde :-) A hodně procházek s kočárkem + trochu posilování nebo jogy ... tohle dodržovat, dokud budeš kojit ... třeba to bude stačit a zhubneš přirozene :-) ... a když ne, tak si hubnoucí režim můžeš nastavit později, se zdravou stravou a zvýšeným pohybem okolo miminka bys už víc přibírat neměla. Přeju hodně zdraví Tobě, i mimču a přeju, ať se Ti daří! :-)
10. 03. 2014 09:34
ahoj .. dokud kojíš a pokud chceš kojit, tak moc neexperimentuj s dietkou jen si zařaď víc zeleniny a ovoce a trochu pohybu a břicho bude pryč :) Tvá váha není nijak velká k výšce a určitě to dáš. A hlavně NESROVNÁVEJ SE s jinými maminkami apod. Dítě snad taky nesrovnáváš ne? to je pak jen cesta do pekel. Jsi krásná ženská s krásným miminkem!
10. 03. 2014 08:16
Lidi díky za podporu, cvičení jsem přidala a výsledky asi budou, už se cítím líp. I sebevědomí se lepší. Co mne k vám dovedlo jsem psala, ale je těžké nechtít zhubnout, když všechny ostatní kamarádky po porodu vypadají jak modelky. Jak ty to dělají ? Vždy koukám jak blázen.
10. 03. 2014 08:02
Ahojky, taky myslím, že by bylo lepší s hubnutím pomocí jídelníčku ještě počkat do skončení kojení...ale můžeš začít s lepším složení jídla, omezením sladkostí a slaností...a na bříško Ti nejvíc pomůže posilující cvičení. A co třeba delší vycházky s kočárkem, to je taky výdej. Přeju Ti pohodu a krásné chvíle s mimčem!
10. 03. 2014 07:25
Oni maji pravdu kojis, na druhou stranu rikat si, ze omezujes vse dobre, take neni spravne, protoze Te to muze vratit na zacatek. Krize je v pohode, to zvladnes. Dam Ti tip na zvladnuti chuti, kup si kvalitni horkou cokoladu a dej si maly ctverecek 1-2x tydne a poctive si ho zapis. Uvidis, ze i s kvalitni horkou cokoladou to pujde. Slane to je problem, zkus prirodni zvyraznovace chuti (cesnek, pepr apod. uvidis, ze slanost bude to posledni, co Ti bude chybet) a stejne malemu diteti se nema nic solit, tak aspon potrenujes. A ten zbytek si musis srovnat sama.

A tak dej tomu cas a urcite to pujde dolu samo. Drzim palec, at tuhle pidi krizi zvladnes.
10. 03. 2014 07:25
Ahojky,myslím,že když ještě kojíš,tak by jsem to s dietama nepřeháněla ani s tou univerzální co koluje na netu a kterou asi právě se snažíš držet.Je nastavena na jiné parametry než potřebuješ když kojíš.Jde o to,že do mlíčka jsou vylučovány nezdravé látky,které toto hubnutí vyvolává.Nadváhu nemáš,jen jsi malinko víš,ale protože kojíš,tak by jsem počkala a ž se miminko odstaví,dopřej mu ještě ten luxus,který mu i tobě kojení přináší :-).Vím že je to někdy těžké,ale na hubnutí budeš mít spoustu času až už nebudeš kojit a určitě ti to půjde dolů dobře,neměla by jsem z toho strach.Možná ti semaforky pomůžou,ale nastav si jiný cyklus než hubnoucí,povyskočí ti samozřejmně i příjem,proti dietě od Havlíčka,ale sapoň budeš jíst zdravě a možná nějaké to kilo odložíš také a přejdou tě určitě chutě na sladké,které jsou většinou důsledkem nesprávného stravování.
10. 03. 2014 07:12
Ahoj. Vítej mezi námi a neměj strach, to nebude až tak velký problém, jak si mzslíš. Jsi mladá, to je hubnutí snazší, když víš jak na to. A semaforky ti to pomohou ukočírovat. Držím palce a přeji hodně štěstí.:-)
09. 03. 2014 22:57
ahoj, neboj dáš to. přišla jsem ze stejného důvodu a podařilo se:-) držím Ti palce.
09. 03. 2014 22:54
Souhlasím s Veselínkem.....
09. 03. 2014 22:39
Hlavní je , myslím, teď spokojený vývoj děťátka. Nadváhu nemáš. Na pneušku asi postačí cviceníčko, zpevnění břišní stěny. Nic se neděje.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři