TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 03. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Alkeska

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1842
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66163.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

Stob skupiny

Alkeska

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Krize snad všude

19. 05. 2014

Po dlouhé době se hlásím. Už nevím co s tím, tak jsem se rozhodla to hodit do blogu, třeba se mi uleví a bude líp. Jsem týden před koncem sebekoučinku - 1,5kg do cíle. Bohužel jsem minulý týden musela pozastavit všechny aktivity protože mne přepadla silná potravinová alergie a musela jsem se šetřit pro dcerku. Manžel byl mimo ČR a nemohl mne ani na chvilku v péči vystřídat. To jsem nějak dala, ale návrat do rytmu trochu bolí (nechce se mi, mám pocit, že nemám proč se snažit dál).

To vše je asi ještě podlomeno blbým víkendem - hádka s manželem (teda já se hádala, on pohoda, ženy možná znají). Dá se říct, že je workoholikem a z práce chodí domů zase pracovat. Takže jsem hodně sama - i když je doma, je zavřenej v pracovně. Můj muž nechápe co mi vadí. Toto se vleče asi od Vánoc a já už vlastně ani nevím jak by to mělo u nás doma vypadat, abych byla v pohodě. Pak by se mi žilo lépe, hublo, staralo o domácnost,.... ALE ...

To ALE už mě samotnou hrozně štve. Vím, že budete říkat, choď hodně na vycházky, dělej něco, sportuj,.... to vše dělám, dcerka mne nenechá ležet a užírat se. Promluv si s ním - myslíte, že jsem to nezkoušela? Nechci být ale takovou tou hysterickou manželkou, která jen něco řeší, brečí, vyčítá,  proto to držím hodně v sobě. A když ne, tak to dopadne jako o tomto víkendu - brečím, vyčítám, chci od něj slyšet odpovědi a ... stejně se nic nevyřešilo.

Nejhorší na tom všem je, že mám hodného chlapa, který má bohužel/bohudík hodně rád svoji práci, která ho baví.

Vím, že vše je asi zapříčiněno tím, že jsem nikdy nebyla nezaměstnaná a doma, teď s mateřskou jsem doma zůstala a i když se snažím s dcerkou podnikat spoustu věcí, mám až moc času na přemýšlení o nesmrtelnosti chrousta.

Potřebovala bych se nějak nakopnout !!! Jdu přemýšlet jak. Díky.
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 05. 2014 16:34
Jééé, děkuji moc za komentáře a podporu. Je moc fajn vědět, že mne někdo chápe. A děkuji i za rady, budu se asi muset naučit být trochu "sobec". Moc mi pomohlo se z toho vypsat.
20. 05. 2014 22:01
Jsem již babička, ale po přečtení tvého blogu jsem měla pocit, jako bych ho psala kdysi já. Tehdy jsem měla stejné období a problém. Neboj, přejde to. Já jsem tehdy manželovi psala dopisy. Také mi jednou suše oznámil, že pátky jsou jen jeho a vždy zmizel. Vracel se někdy až ráno. Udělala jsem to, že po dohodě s maminkou a kamarády jsem syna dala mamince a odjela s kamarádem na výlet. Manžel mne hledal u všech známých. Maminka mu to neprozradila.:-) A změnil se. Dodnes neví, kde jsem byla. Nebyla jsem mu nevěrná, jen jsem ukázala, jaké to je. Vím, není to lehké, ale zkus se naučit být "sobec" a myslet hlavně na sebe a na dítě. Vidíš, že tady nejsi sama. Neznáme se vzájemně, ale všichni ti drží palečky, aby to bylo už dobré. Hodně štěstí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20. 05. 2014 08:47
Jo, jo, depku na mateřský znám a moc dobře si ji pamatuju až do dneška :-( Byl to běs a hrůza... Rada? Vydržet! Čím větší bude dítko, tím víc je aktivit a ta ponorka doma nějak sama uplavala... I když mě tenkrát hodně pomohlo, že jeden den v týdnu měl manžel "službu" - byla to sobota od rána do večera (vždycky jsem zmizela z domu) a pak se to zlepšilo - došlo mu, že to zase až tak velká legrace není být s dítětem celý den a starat se ... Držím pěsti, aby to brzy přešlo a byla jsi zase v pohodě :-)
20. 05. 2014 07:06
Padla na tebe depka :-(,to se zdá spousta věcí neřešitelných.Snad se sluníčkem nálada stoupne a neuvidíš vše tak černě.Ale je pravda,že když už je manžel doma,měl by s váma trávit více času než být zavřený v pracovně.Dítko vám vyroste a nebude mít žádné hezké vzpomínky na taťku a mamku,když s ním něco podnikali.Tímto směrem by jsi to měla podat i manželovi a měli by jste na tom zapracovat.Budu držet palce,ať se situace u vás zlepší :-)!
19. 05. 2014 23:06
Ja spíš měla muže opačnyho ,taky to neni žádná slast. Pak přitel byl terení prodejce u o2 takže stále pryč vydržela jsem to s nim rok. Krome o2 ho nic jineho nezajimalo. Bohužet najít zlatou cestu je těžké,vím že chceš život se svým mužem a ne jen vedle něho. Bohužel tvůj muž si uvědomi pozdě co ztratil tím že jen pracoval . Ale věř že si to bude omlouvat tím že to dělal pro vás aby jste měli vše . Držim pěstě a nevzdavej se ,neděláš to jen pro sebe ale i pro dceru a to je ten motor . Až uvidíš že se tvoje dcera nestydí za mamku protože je krasna,štíhlá a ne ošklivá ,tlusta a pro smích kamarádkam . Takže pokračuj a drž se
19. 05. 2014 22:34
Začne sluníčko a vše se začné lépe dařit.
19. 05. 2014 22:23
Musím se přidat k Hance. Nepřemýšlej, ono se vlastně vůbec nic neděje. Vše je OK,máš rodinu, dítě, hodného manžela, který se o vás stará. Máš jen trochu ponorku z mateřské. Mně vždycky moc pomohlo vypadnout s manželem třeba na dva dny někam mimo domov. Odpočinuli jsme si, nemohli jsme ani jeden pracovat a já se vždycky už těšila na ty své miláčky zase domů:-). Tak pokud máte hlídání, doporučuji!!!
19. 05. 2014 21:41
Taková ta ponorková nemoc na mateřské, jen chlapi můžou říct na dovolené, to asi většina z nás zažila. Ten můj taky mé nálady nechápal. Ale bude líp, jakmile dcerka trochu odroste a budeš mít více času na sebe. Zatím si ji užívej, s manželem si v klidu promluv a třeba si udělejte malý výlet mimo domov.Mně změna prostředí vždy nabila baterky:-)
19. 05. 2014 17:42
Nepřemýšlej, užívej si volný čas s dcerkou, buď ráda, že muž nechodí do hospody a nebo neběhá za jinými ;-) Buď ráda, že máš skvělého chlapa, že má svou práci rád a nechodí ti domů naštvaný jak ho to tam nebaví, vlastně, že vůbec práci má. A hubnutí rozhodně nehaž za hlavu, udělalas na sobě kus práce, tak si to přece nepokazíš :-)
19. 05. 2014 16:57
Vezmi to tak, že sice pořád pracuje, ale zase nechodí do hospody :-)
Ne , ale teď vážně, koukni co jsi už dokázala, želvička šlape !! Máš jen depku, že jsi pořád doma, ale vše přejde, děti vyrostou, půjdeš mezi lidi. Hlavně vydrž a nežer se tím a s mužem si v klidu promluv, co by jsi potřebovala. Třeba alespoň jeden den v týdnu večer, ať hlídá on a ty si jdi poklábosit s kámoškama, nebo prostě relaxuj třeba ve vaně :-)))) Pak možná pochopí, co to je být pořád sám jen s dítětem.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři