TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 03. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

BlankaNo

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: -0.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4356
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

BlankaNo

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Shrnutí prvního cyklu

08. 06. 2014

Všechny vás zdravím! Zatím jsem tu byla v rámci diskuzí a blogůjenom jako pozorovatel a moc mě bavilo číst vaše zkušenosti. Teď po skončenímého prvního dvanáctitýdenního cyklu se s vámi chci podělit o mé výsledky,které sice mohly být lepší, ale já jsem spokojená a mám z nich radost.

Na STOBu jsem se zaregistrovala v březnu, ale víc než dva rokyjsem byla zvyklá jíst pravidelně 5x denně vyváženou stravu a víc než dva litryvody nebo neslazeného čaje piji už asi deset let. S pohybem jsem takénikdy neměla problémy, sice nebyl vždy intenzivní, ale nikdy jsem se munevyhýbala. Přesto se mi nikdy hubnout nedařilo. Když jsem striktně dodržovalastravu, tak jsem zhubla maximálně 3kg, ale ve chvíli, kdy jsem z různýchdůvodů (nemoc, změna zaměstnání, prázdniny, dovolená) vypadla z tohotorežimu, tak se kila vrátila. Drastické diety jsem nikdy nezkoušela a tak se anijojo efekt nikdy nekonal. Asi půl roku před registrací na STOBu najednou můjzpůsob zaběhlý způsob zdravého života přestal fungovat, jedla jsem správně,pravidelně cvičila a váha se vůbec nehýbala a oblečení mě taky škrtilo a ani ta 3kg nechtěla dolu. Poregistraci na STOBu jsem byla nadšená, že jsem se posunula někam dál, i kdyžjsem toho moc měnit nemusela. Najednou jsem viděla přesné hodnoty, co za densním a díky tomu jsem i byla schopná denní jídelníček ještě líp plánovat.Předtím jsem neměla ponětí kolik bílkovin, tuků a sacharidů za den sním, díkysebekoučinku se mi podařilo ještě snížit sacharidy a naopak zvýšit bílkoviny.S tuky jsem problém neměla. Semaforky na mě působí opravdu hodně motivačněa než si dám něco nezdravého, tak si to hodně rozmyslím, protože poctivězapisuji vše a nechci sama sobě lhát. Přesto že mě nepřepadávají chutě nasladké, tak když si teď dávám třeba čokoládu, dám si ještě míň a víc sivychutnám. Před tím jsem sice jedla sladké také výjimečně, ale teď konečněchápu, co to je vychutnat si malý kousek. Díky fitkoučinku se zase snažímzapojit ještě více pohybu, hlavně v podobě chůze, člověk má radostz každé spotřebované energie a tak každý den jdu alespoň jednu zastávkupěšky, než nastoupím do tramvaje.

A teď konečně moje výsledky. Na začátku jsem měla při 163cm 78kg a teďmám 74,6kg (je mi 30 let). V pase jsem zhubla 3cm a přes zadek taky 3cm.Sice to ještě není na menší kalhoty, ale všechno, co mám, mi je volné. Víc měale potěšilo, že mi jeden kamarád řekl, že jsem zhubla a prý je to vidětv obličeji. Včera mi známá, co mě delší dobu neviděla, taky řekla, že jsemzhubla. Manžel mi taky říká, že hubnu a zadek je menší a hlavně celé tělo jedíky pravidelnému cvičení opravdu pevnější, formuje se a vypadá líp. A ještějeden úspěch, i když jsem vždycky už od mala jedla hodně zeleniny a u násv rodině se jedlo zdravě, tak máme všichni vysoký cholesterol. Nikdy se tomoc neřešilo, protože je to dědičné a my přeci jíme zdravě. Po dvou letech jsemsi zašla na krevní testy a moje nová doktorka se divila, co mě trápí, že prýmám cholesterol naprosto v normě. To by mě nikdy nenapadlo, že to je vůbecmožné.

Dnes začínám další cyklus a doufám, že se bude pomalými krůčky dařit i dál,i když přichází náročné období léta, kdy si většinou chci užívat a neřešitjídlo (dovolená, prodloužené víkendy, grilování, posezení na zahrádce…). Přestožemám přes léto víc pohybu než během roku, tak vždycky přiberu. Snad to tento rok bude naopak!

Hezkou letní neděli, Blanka

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 06. 2014 00:57
Gratuluji a at se Ti dari i dal :)
08. 06. 2014 15:21
máš našlápnuto správným směrem, výsledek je více než dobrý, jen tak dál :-) držím palce
08. 06. 2014 14:40
Tak ať se daří i dál :-)!
08. 06. 2014 14:16
Já jsem se tady naučila,že žádný úspěch není malý a pokud jsme spokojeni sami se sebou,tak je to super:-) Držím palce do dalšího boje:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři