TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Bohdanaa

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 8.3 kg

Již zhubnuto: 0.8 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 25080
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133454.81 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5542 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Bohdanaa

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pečený čaj

14. 07. 2011

Ahoj všem,
delším dobu jsem tu nebyla pravidelně, nestíhala jsem, neboť jsem zavářela jak o život - ze třešní marmeládu, pečený čaj a šťávu, z červeného rybízu brusinky a šťávu, černý rybíz je v mrazáku na zimu, fazolový salát...
Po delší době jsem se podívala na zeď a zjistila jsem, že mám pár dotázků na pečený čaj, který je výbornou obdobou babiččina pečeného čaje jenž se prodává v obchodech.
Takže přání Ambiente, Stefanie a Bondulky plním a píšu recept:

2 kg ovoce (jablka, hrušky, švestky, ostružiny, maliny, pomeranče, mandarinky,

pomelo, černý rybíz, banány, kiwi, ...... a cokoliv dalšího, možno

přidat i vymačkanou šťávu z pomeranče, mandarinek, citrónu)

0,75 kg cukru 

1 lžíce skořice

2 vanilkové cukry

20 hřebíčků

 

Ovoce nakrájíme na kostičky. Vše dáme na pekáč a pečeme při 170∙C 45 min.

Horké plníme do sklenic – nejlépe šroubovacích, ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

Dávkování: cca 2 lžíce do hrníčku (každý musí vyzkoušet dle své chuti)


Naposledy jsem ho dělala z vypeckovaných a rozpůlených třešní do kterých jsem přidala banán, do další dávky ananas, do třetí jablka a čtvrtá byla ze všeho dohromady. Jsou výborný.

Pokud někoho inspiruji, tak mu přeji ať se případné dílo vydaří.

Bohdana

PS: Kalorickou hodnotu jsem radši nezjišťovala :-)  Ale když se to nepřežene, tak to určitě není na škodu. I Rechovot píše, že občasné hřešení nevadí :-)))
 

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 09. 2011 22:56
Bohdanko, také jsem na to myslela, pečený čaj by tím měl nabýt na objemu, ale to musím ta jablka koupit :-))).Jinak Ti děkuji za radu, míchat ho nebudu, jen ho pohlídám.
16. 09. 2011 13:36
skvělý recept,já taky pořád zavařuji různé marmelády a cokoliv se dá.Tak to vyskouším.Díky :-)
16. 09. 2011 09:01
Mooorko, višně a meruňky by mohly být výborný. Přidala bych do toho ještě třeba jablka nebo hrušky na zjemnění.
16. 09. 2011 08:59
Dělám to tak, že dám ovoce na pekáč, na to nasypu cukr a koření, zamíchám, dám péct a pak už to nemíchám. Může se, ale není potřeba.
15. 09. 2011 17:53
Recept vypadá skvěle, v mrazáku mám meruňky a višně, tak ho určitě zkusím. Ještě bych potřebovala radu, jestli se má směs v troubě míchat. Dík za radu.
15. 07. 2011 08:38
Píšu si to s dovolením také! Díky....
15. 07. 2011 07:36
Jo a taky je to bezvadný dárek. Když ho dáte do hezkých šroubovacích skleniček, vyhrajete si s etiketou nebo jen ozdobně zabalíte, tak máte dárek, který většinu lidí potěší a mnoho nestojí.
15. 07. 2011 07:33
Bondulko, díky za odkaz. Teď jsem jukla a vypadá to zajímavě. Zřejmě ho vyzkouším - nejprv v malém množství, to kdyby mi tam ty bezinky nechutnaly :-) A ještě se mi tam ukázal odkaz na další stránky, kde byla spousta užitečných rad a námětů.
K tomu množství cukru - v původním receptu bylo celé 1 kilo, to mi přišlo hrozně moc. Pak jsem snižovala až na půl kila, jenže když jsem dělala z kyselejšího ovoce, tak to nebylo ono. No a tak dávám třičtvrtě. Je to sice sladší, ale zas se toho nemusí dát tolik.
No prostě - pečený čaj je úžasný :-)
15. 07. 2011 00:00
Bohdanaa - to se nic neděje. Já byla tak zvědavá a natěšená, že mě napadlo se konečně kouknout do vyhledávače :o)
Jinak jsem ráda, že jsi se ozvala, alespoň můžu porovnávat recept :o)
Jinak odkaz na zimní je tady: http://www.ajina-kucharka.wz.cz/zavarovani/zavarovani-zimni_caj.htm

14. 07. 2011 23:25
dcera ho taky dělá a je výborný
14. 07. 2011 23:24
Zní to fakt úžasně!
14. 07. 2011 22:34
Bondulka: Mrzí mne, že jsem recept nenapsala včas. Ale Ty jsi tak šikovná, že sis poradila a recept našla na netu :-) Na ten zimní se budu muset kouknout. Předpokládám, že bude z plodů bezu. Z květů jsem dělala šťávu.
14. 07. 2011 15:53
Tak už jsem si recept našla včera na netu a je navařeno - chutná super a určitě budu přidělávat. Na dvě kg ovoce (700 červený rybíz, 500 nektarink, 150 ostružiny, 650 meruněk) jsem dala "jen" 500g cukru a super. Pro mne akorát, děti si taky zvyknou a když bude krize tak přisladím Ale i tak za tip - je to hodně podobné.

Při hledání jsem našla ještě zimní čaj z černého bez - tak ten budu muset taky vyzkoušet :o)
14. 07. 2011 15:23
to vypadá báječně, díky za tip! určitě vyzkouším :-)
14. 07. 2011 14:54
Nosfi: ještě mám dotaz - ty šípky do toho dáváš celé nebo drcené? Sušené nebo čerstvé? A ty hrušky mám osobně taky moc ráda, ale černé jeřabiny bych asi moc nemusela.
14. 07. 2011 14:52
Stefanie: není zač.
Sestricka, Nosfi: koukám, že ho taky znáte. :-)
Já jsem ten recept dostala před dvěma lety od kamarádky, neboť nám ho uvařila a hrozně moc nám chutnal. A hlavně jsem v té době nesměla klasické ovocné čaje, ve kterých je ibišek - a ten je skoro ve všech. Od té doby jsem ho dělala už mnohokrát a stihla jsem "nakazit" i pár lidí, že už ho pečou taky.
14. 07. 2011 14:24
Děkujiiii:-))
14. 07. 2011 14:12
Dělám ho podobně. Právě včera jsem ho dělala ze 6l ovoce.
14. 07. 2011 14:07
V zimě si ho dávám dost často. Používám nejradši černé jeřabiny, šípky a hrušky. A nejlepší je, když se trochu stihne připálit, pak jsou to skoro povidla.

Ankora: ono to pečené ovoce udělá tu šťávu a dáš si to do hrnku i s tím. Popřípadě se při pečení trochu podlije vodou nebo šťávou z kompotu.
14. 07. 2011 14:01
Čeho 2 lžíce? Nejakého toho sirupu, či toho pečeného ovocia. Tiež som bola zvedavá, čo sa skrýva pod názvom. Vyzerá to super.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři