TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 22. 09. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

Bojovnice

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 23207
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 123695.22 km
Kolo: 65022.60 km
Cvičení: 5152 h 7 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

Bojovnice

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Žitný chleba, šmakoun a jiné hrůzy!

21. 01. 2011

Za poslední tři týdny jsem nenašla den, kdy bych se nepodívala, jak se tady máte, co o sobě píšete a co radíte ostatním. Něco mi pomahá, něco mě děsí. Zajímají mě Vaše úspěchy,ale i neřesti, nové zdravé dobroty které objevíte i různá cvičítka a kroutítka.
A za to Vám děkuju!
Vždy když ve Vašich řádcích najdu novou potravinu, musím ji prostě zkusit. Nejprve to byl šmakoun, bílá gumová hmota bez chuti, byla v mé lednici poprvé a naposledy, to se raději přejít bílků a syrečků. Potom to byl žitný chleba.......obdelník za 30,-Kč no dobře, vypadal celkem pěkně, ale jaké bylo mé zklamání, když jsem vybalila drolící se hroudu bez chuti. Z celého toho "chleba" jsem vypreparovala dva krajíčky a zbytek té drobenky hodila ptáčkům........No holky a kluci, držte mi palce, na řadě je mrkev s jogurtem :-), já to prostě jen tak nevzdám i když se mé chuťové buňky často pěkně brání! Zkusit se má všechno, nebo ne?!

PS: včera jsem objevila mezi ovocem a zeleninou v Albertu kelímek ovocného pyré (180g). Mají příchuť jablka, malin, meruněk a mrkve s mangem. Je to bezvadná lahůdka na dopolední svačinu (ve 100g / 267kj), teda alespoň pro mě :-)

Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 04. 2013 22:19
Na FB dostávám mnoho receptů se štíhlými nudlemi. Nevím, co to je, protože, to u nás není k dostání. Jsou jen v Bille, ale kvůli tomu jezdit do Českého Těšína se mi nechce. To je informace pro tebe, Bojovnice, možná to také ochutnáš.
12. 04. 2013 22:08
Šmakouna taky nemusím, jedině toho s hlívou a ještě vyjímečně, to mám daleko raději tofu a nebo tempeh, ale toho se může jen málo. Žitný chleba si peču svůj, kupovaný mě štvě, že se tak nějak divně drobí a lepí, asi jak ho krájejí ještě vlahý a šup s ním do pytlíku ...
12. 04. 2013 21:53
Já smakouna taky nemuzu. Nemám ani ráda zitný chleba. Snazím se kombinovat co mi chutná. Drzím Ti palce!
10. 02. 2011 19:35
kalerme + myrtil: něco o šmakounu připravím do blogu ju ;-)
10. 02. 2011 17:09
Šmakoun se dá koupit i uzený.Já teda kupuji v Kauflandu a tam je pod jiným názvem.Eggcheeese - protein line.A je jen v 120 g balení.
10. 02. 2011 15:39
Ahoj Jani (Sestřičko), nic si z toho nedělej, my bydlíme na sídlišti v Praze a ani tady nenakoupím tyhle alternativy v jednom obchoďáku - například hypermarket Albert má sice v sortimentu nějaké tofu, ale nemá 20% eidam a šmakouna . Ty se dají sehnat v Tescu, ale zas tam nemají jiné sojové výrobky, jako třeba sojovou sekanou, salám apod. Ty pro změnu vede Billa - ale kromě sekané to není nic moc, navíc je v tom na můj vkus moc málo bílkovin v poměru k tukům. Nedávno jsem objevila skvělou věc - bio kuře (pokud někdo kupujete občas bio maso, tak asi víte, že kromě hovězího a telecího nebyla na nic jiného šance). Chutná to mnohem líp a je k mání i jen půlka. Kuřatům jsem se dlouho vyhýbala (jsou nacpaný hormonama a krmené chudinky kdovíčím), když jsem zatoužila po zhubnutí, tak jsem tedy občas něco koupila - ale tohle masíčko má úplně jinou chuť. Viděla jsem ho v Tescu i v Bille, je to český výrobek (ze školní farmy VŠZ).
Jani, jak pečeš ten chleba - normálně v troubě, nebo máš pekárnu?
10. 02. 2011 15:13
Mě zas chutná cottage jenom na slano a ten sladký se mi hnusí. Ale já celkově na sladké nejsem, tak asi proto. Tofu je super, ale jen uzené. Šmakouna taky většinou krájím do salátu, takže uvítám recepty. A žitné chleby můžu ve všech podobám, ale nějak se mi nevejdou do semaforků, takže pečivo téměř nejím. A na sojové maso jsem poslední dobou nějak zapomněla, taky bych mohla zařadit, pravda.
10. 02. 2011 15:11
No vidíš a já mám právě šmakouna napsanýho na lístku se zítřejším nákupem, že ho jako vyzkouším. Chlebík si peču vlastní a mám ho spočítaný a vyšel docela dobře.
Jinak je tu spoustu rad a tipů a za ně i já děkuji. Bydlím na vesnici a dostanu se na nákup do většího odchoďáku tak jednou za týden a jak tak vidím a čtu budu si ho muset projít pomaleji a víc študovat etikety. Možností je mnoho jen o nich vědět, takže děvčata díky za inspiraci.
10. 02. 2011 14:52
Já jsem šmakouna zatím vždy jen nakořenila a dala do grilu. Jako...jíst se to dá, ale maso je maso...
Cotage mám ráda, ale jahodovou verzi jsem ještě neviděla - musím zapátrat zrakem v regálech.
Tofu jsem si dala jednou a nic pro mě.
Ty zdravé, těžké chleby nekonzumuju - smrdí mi a neprojdou skrz krk. Na záčátku jsem si nakoupila víc verzí, ať mám zásobu a postupně jeden balík za druhým skončil v koši.
10. 02. 2011 14:51
Ano Terezz, nadhoď, já nevěděla, že to může mít nějakou chuť :)
10. 02. 2011 14:40
terezz, nadhoď. :-) ...doma mám celé balení, což jsou tuším dva kousky...
10. 02. 2011 14:30
Bojovnice, na ŠMAKOUNa nedám dopustit.... když jsem z něj naposledy dělala všem v rodině "řízky", mohli se po nich utlouct, jak jim to chutnalo... Jinak ho i griluju, zapékám, dávám do salátu... je to jen o tom ho naložit do něčeho, (ne olej, ale spíš jogurt+něco), má totiž vynikající vlastnost absorbce chuti, takže kdyby ses někdy odvážila znovu do něj jít, ráda nadhodím pár možností, jak si ho upravit. Slibuju - nebudeš litovat ;-)
10. 02. 2011 14:28
Doporučuji (těm, kdo jedí cottage) ten cottage s jahodami! Je to teď (pro mě) novinka. Dřív jsem nemohla cottage pozřít, přišlo mi to úplně nechutné, nějaké hrudky tam...ale ten s jahodami na sladko je úplná bašta! Ke snídani skvělý, k tomu Cerea ceraální chléb s mazacívm sýrem želetava Active a je to! Teď mě tu ale strašíte s tím šmakounem...dnes jsem ho koupila poprvé a jsme zvědavá. Ani nevím, jak ho mám upravit, aby mi určitě chutnal. :-(
10. 02. 2011 14:17
Ahoj Bojovnice, já tedy šmakouna taky moc nemusím, ale občas se hodí, když je potřeba doplnit bílkoviny - nevím, jestli máš ráda lečo, ale když se pokrájí na kousky a prohřeje, trochu nasákne tu šťávu a dá se to pozřít. Když jsem prvně ochutnala tofu - tak jsem si myslela, že už ho nikdy "nepustím do baráku", ale dnes jsem přišla na docela slušný trik, jak ho v jídle zamaskovat - ani můj táta by ho nepoznal. Koupila jsem to s mořskou řasou a zeleninou, rozdrobila na kousíčky,podélně rozpůlila hermelín, vydlabala vnitřky, poklafala nožem na kousky, smíchala s tofu drobenkou a okořenila pořádnou dávkou červené papriky a sušeného česneku, rukama jsem to "prohňácala", aby tofu co nejvíc zmizelo v hermelínové matlanici, navršila jsem kopečky na ty zbylé hermelínové kalíšky a zapekla pod grilem. Byl z toho oběd pro dva a nikdy by mě nenapadlo ten talíř podezírat, že mi nabízí tu hrůzu nechutnou :)
23. 01. 2011 21:52
K večeři doporučuji zeleninu se sýrem a šunkou.vše na malé kousíčky a bašta.Vyhovují mi rychle udělaná jídla z potravin,co jsou normálně doma.K obídku kolikrát dám přírodní kuřecí řízek a jak se smaží ( na kapce oleje ) přihodím na něj plátek sýru-no taky bašta.Cottag kupuji ten s petrželkou a chutná.U šmakouna kupuji šmakoun salát.Je to jak vajíčková pomazánka.Tak když mi zbidou sacharidy,udělaám kolečka z tmavého rohlíku a obložím.U mě je problém pečivo,nějak si nemůžu vybrat v chuti a hodnotách.co chutná nemužu a co nemůžu chutná.žitný fakt bída s chutí.
21. 01. 2011 19:33
Vajíčka i kuskus jím ráda, možná by to šlo dokonce společně, hm to zvážím...Vegetariány obdivuju, ale já bych bez masa nemohla existovat :-D
Děkuju všem za rady!
21. 01. 2011 14:46
burianek : taky jsem byla vegetariánka, ale teď maso jím, jenže bych ho nemusela moc. Tofu sice jím, ale nedělá mi moc dobře a šamkouna jsem se jednou tak přejedla, že asi do smrti bez šmakouna.
21. 01. 2011 13:47
S recepty na kuskus se moc nepářu. Vařím si ho velmi často s čímkoli k obědu v práci - v mikrovlnce. Dost často s tuňákem (buď v oleji nebo natur, dle toho, jak jsem na to s tuky) + nějaká zelenina. A nebo míst tuňáka sýr. Zeleninu povařím asi 3-5 minut ve vývaru, nebo jen osolené vodě, po té přimíchám kuskus a nějaké ty bílkoviny, vařím už jen 1 minutu a potom nechám chvilku odstát. Je to rychlé a dobré podle toho, co tam dám :-D
21. 01. 2011 13:07
Zkus také třeba míchaná vajíčka, ale hlavně z bílků /i třeba 2 žloutky/. To se taky dá, aby sis doplnila bílkoviny.
21. 01. 2011 12:02
Pro mě hlavně problém jíst na lačno mléčný výrobek, z toho mě hrozně bolí žaludek. Chuť na sladké se mě netýká, horší je to s chutí na pizzu, nivu a jiné tučné, ale s tím se poperu. No tomu tvarohu bych mohla dát šanci (s přidáním trochu hořkého kakaa na obarvení), ale s cottagem se bez pečiva vážně nepoperu, vadí mi konzistence.
21. 01. 2011 10:30
Nevím, jak to máš s chutí na sladké, ale na cottage a tvaroh nedám dopustit! Ke snídani klidně vaničku tvarohu zředím trochou mléka,
přisypu skořici (tu miluji) a přidám (místo cukru) na kostičky
nakrájené ovovce - jablko, pomeranč, ananas, banán ... každý den
je z toho úplně jiná snídaně. Když se mi omrzí tvaroh dělám toto
s cottagem ... oba mají dosti bílkovin a to je fajn!
Jinak sojové maso mi také chutná a na zelenině nebo na houbách
s rýží vůbec není špatné :-)
21. 01. 2011 09:20
Bezva holky, alespoň vám šmakouna nevykoupím a nechám ho pěkně pro ty, kterým chutná. Robi maso připisuju na seznam, s cottagem se trochu peru, na chleba mi nevadí, ale samotný :-(, stejný problém mám bohužel s tvarohem. Na brambory a chleba ho miluju, ale samotnej, grrrrrrr!
Bodulka: ano Penam, a jsi odvážná, že sis na hroudu zvykla :-)
Vladenka1978: na ostrov jsem včera koukala, takže taky zkusím, holt ho sním na 2x, alébrž mě tuky rozhodně nechybí!
Je stejně fajn, že máme možnost vše probrat, poradit se a každý si vybrat co mu sedí! Je tu s vámi hezky!
21. 01. 2011 09:09
Mě šmakoun docela chutná pěkně okořeněný se spoustou dušené zeleniny (vlastně to je smacker - konkurence, ale asi je to stejné. Na to ovocné pyré v albertu jsem taky koukala, tak díky za doporučením, koupím si ho, miluju mango ;.)
21. 01. 2011 09:04
Bojovnice, já jsem zase trochu konzerva - nerada zkouším něco, co se mi na první pohled nelíbí... Ale s chutí to je veselé, přestala jsem totiž solit, už je to docela dlouho, co jsem k tomu donutila i mámu (tátu ne, toho nepřeperu). A to je potom div, když se totiž soustředíš na skutečnou chuť jídla, tak poznáš nečekané věci. Až díky nesolení jsem třeba přišla na chuť krůtě - ne teda všemu. Ale to ovocné pyré zní lákavě, mooožná že se odkonzervuju a zkusím ho :-D
21. 01. 2011 09:03
Milá bojovnice, já mám šmakouna moc ráda, robi masíčko a tofu taky. Jsem vegetariánka. Když jsem tyhle náhražky zkusila poprvé, nebyla to žádná sláva. Ale to se dá pochopit, přeci jen maso chutnalo jinak :D Ale teď na tyhle dobrůtky nedám dopustit a pořád je mám v ledničce.
Ale děkuju za příspěvek, moc ráda čtu, co tu kdo píše :)
21. 01. 2011 09:03
já si kupuji jen celozrné chleby a ještě se mi nestalo, že by se drobil. Nedávno jsem zjistila, že je také velký rozdíl mezi vícezrný a celozrný. Vícezrný je více zrn a většinou není celozrný. Tak na to taky pozor. Já mám ráda ovocný ostrov od Jogobella, sice mám o trochu více tuku, ale já jich přijímám stejně pořád málo, tak to nevadí. Ještě k tomu chlebu, včera jsem byla v Kauflandu a mají tam 500g za cca 17,-, což je nejlevnější a mají hodně druhů. Určitě si každý vybere. Tak se držte :-)
21. 01. 2011 08:49
Taky mi šmakoun nešmakuje, ale robi masíško to je něco jiného - fakt třída - zase si ho musím koupit. Na tofu se ještě neodvažuju. Cottage jsem trénovala velmi dlouho a sním jen zcela obyčejný (rozhodně né se smetanou), taky mozarela mě dost dlouho trápila, ale už je to v pohodě. Ovofit miluju a taky fitness tvarohy. ... Osobně si myslím, že chuť se dá časem taky vypěstovat, kdež to nevzdáš (viz u mě cottage a mozarela) a stojí ti to za to :o) Já třeba nedám syrečky, to fakt ne, ale jinak miluju hodně druhů sýrů. A ten chleba jsi si asi koupila Penam ne? Já ho mám ráda, ale zase - nebyla to lásky na první pohled a zpočátku to pro mne byla taky jen hrouda.
21. 01. 2011 08:34
Každá z nás si musí najít to co jí chutná. Mě třeba šmakoun chutná i ve sladké podobě, nedám dopustit na Robi maso, ale tofu jsem zkusila pouze jednou a nikdy více. Já si dávám na zahnání chutě na sladké bílou kávu s uměl. sladidlem a stačí mi to.
21. 01. 2011 07:59
Bonakva: třeba jsem jen koupila špatnej druh, ale tu kupu drobků bych do toustovače fakt nenacpala :-D No zůstanu věrná celozrnné kaiserce, ta mi prostě šmakuje!
Děkuju za typ, Activii určitě zkusím. Mě hodně jede Ovofit (ananasový tvaroh) a když mi zbyde víc kj, tak lehká mléčná rýže s malinama.
Jo a na pečivo není špatná "mrkvová svačinka" taková pomazánka, mívají ji v regálu se šmakounem, kdo máte rádi mrkev, určitě zkuste (100g /522kj a na kaiserku stačí bohatě půlka) !
21. 01. 2011 07:53
Ahoj Bojovnice (dokonce s velkým B)!
Jsem takový chameleon, co se týče potravin. Pořád hledám, zkouším, porovnávám, takže mi tohle není neznámé. Občas prostě koupím něco, co mi nejede ... no jo, každý má jiné chutě ;)

Na žitný chléb jsem si zvykala chvíli, teď si ho dělám jako topinku, lehce křupavou a potřenou Perlou :)
A šmakoun? Tak ten mi fakt nešmakuje ;)

Jinak já můžu doporučit Activii FIT ananas - celé roky jsem jedla bílou sladkou a tohle je požehnání. Je ještě lepší z hlediska nutriční hodnoty a ten ananas chutná výborně ;)
21. 01. 2011 07:51
Sojové maso chutná i mě a dokonce i tofu, ale pouze uzené, alébrž to přírodní, je jako vymačkaná houba (milovníci prominou) :-)
Tak mě ještě napadlo, nemáte někdo recept na pohanku a kuskus, jinak.....mám jen ty se zeleninou, ale to se časem omrzí, co třeba s rybou, houbama....???
21. 01. 2011 07:47
No, mě zase vůbec nechutná tofu a hlavně mě straaašlivě nadýmá, když jsem ho zkoušela, byla jsem dva dny jak vzducholoď a řekla jsem si už nikdy víc. Ale zase mi chutná sojové maso...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 23.10.2021 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři