TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Boruv.ka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9141
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Boruv.ka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak jsem začala hubnout

11. 09. 2013

Dnešní den je zvláštní především tím, že jsem se rozhodla psát veřejně o svých strastech s hubnutím.

Již odmalička jsem byla bumbrlíček, asi druhá nejsilnější ve třídě. Hruškovitý typ. Když jsem porodila dceru, zhubla jsem na 48kg. Pak jsem dlouhodobě měla kolem 61- 65kg. Po několika letech jsem vysadila hormonální antikoncepci a během roku jsem nabrala 30kg. Zjistili mi poruchu štítné žlázy ( sníženou činnost - hypotyreoza ). Taky jsem blbla s dietkama a dělenou stravou a myslím, že to vše mi pěkně nabouralo metabolismus....

No a teď je to asi miliontý pokus o zhubnutí a asi třetí pokus, který je dlouhodobý. Hubnu už od 15.září 2012 ( v listopadu 2012 jsem oslavila 40. narozeniny ) a zatím za toho půl roku jsem shodila 20kg. ( Doplněno - za rok mám dole 30kg hurááá !! ) Začínala jsem na 111,4kg při výšce 164cm. Trvalo mi ( a nebudu lhát, když řeknu ) několik let, než mě to nakoplo a řekla jsem si, " DOST !!" Řekla bych, že rozhodnutí a odhodlání je asi nejsložitější a nejtěžší, jíst pak vyváženou stravu je pro mě osobně brnkačka. ( Jen nevím co pořád vyrábět :-D ) Ovšem jídlem v podstatě žiju, pořád na něj myslím, pořád hledám recepty, články o tom co se smí a co se nesmí a kolik čeho a tak. Ale povím vám, každý říká něco jiného :-D Třeba - vůbec jsem nejedla banány a přitom, když si dám banánek jednou za týden, tak se určitě nic nestane. 

Největší a nejzásadnější motivací asi pro mě byla moje nemocná maminka, která je díky Parkinsonově chorobě špatně pohyblivá a je na vozíku. Vím, jaká je dřina ji zdvihat atp. a jelikož jsem postavy hruštičky jako ona, najednou mě napadlo, že se může jednou stát cokoliv a nechtěla bych být přítěží pro okolí ( chraň Bůh, pro mě maminka přítěží není a ani jsem to tak nemyslela ), aby byli nešťastní, že mě nemůžou ani zvednout. Další motivací byl výlet na Bezděz ( kdo tam byl, ví jaká je to štrapáce :-D :-D ... No, že jo ??? - úplně vás vidím s úsměvem na rtech jak pokyvujete souhlasně hlavami ) a taky - až jednou budu babička ( na to se těším !! :-)) ), tak bych ráda byla čiperná a dováděla s vnoučatama. Já vím, ještě je čas, ale ... tak ho aspoň využiji k tomu, abych byla zdravá a štíhlá, nebo ne štíhlá, ale prostě tak akorát :-))) Každý, kdo má fakt ranec kil nahoře jako já, ví o bolestech, nemocech a únavě své ... Samozřejmě dalším faktorem je sebevědomí, vizáž jako taková. Vždycky jsem byla fintilka a upravená, i když metráček, ale ta představa, že budu o několik desítek kil lehčí a já budu moci si víc vybírat v oblečení byla opravdu velmi, velmi krásná. Vždyť to znáte, máte velikost 46 a výš a už nikde nic neseženete, aby to vypadalo pěkně a sedělo a nebylo to jen jako nutný pytel na horu sádla. Vždycky jsem měla štíhlý pas a široké boky, malinká ramínka a pak něco sežeňte ... Ať už jsem oplácaná hodně nebo méně, musím mít věci vypasované s pěkným střihem a ve 46 a výš najdete jedině neforemný pytel :-(((( A když už ne, je to pro bohaté dámy a já jsem úplně obyčejná holka :-))

Začala jsem se změnou stravovacích návyků u nejmenované firmy, kde mi poradili se skladbou jídelníčku a výběrem potravin. Zpočátku to bylo hodně krušné, čtvrtý a pátý den mi bylo opravdu hodně špatně, bolelo mě břicho a přemýšlela jsem, jestli s tím seknout nebo vydržet. Vydržela jsem. Přežila jsem !!!! K snídani žitný chléb, kuřecí nebo krůtí šunka s 90% masa nebo odtučněný tvaroh ( naprosto mi nechutnal a nevěděla jsem, jak si ho ochutit, aby se dal pozřít, měla jsem ho ráda s krabími tyčinkami ). K svačině jogurt do 2,5% tuku s vlákninou + 1 ks ovoce co se vejde do dlaně, k obědu kuřecí, krůtí nebo rybí maso se zeleninou. K svačině to samé co dopoledne a k večeři třeba zeleninový vývar nebo omeletu z 1 žloutku a 2 bílků. Jedla jsem zhruba 400g zeleniny denně.

Zpočátku jsem nejedla žádné přílohy, asi až po 4 nebo 6-ti týdnech jsem začala pomalu přidávat vařené brambory ve slupce, rýži, cizrnu atp. Postupem času jsem přidávala i sýry a další potraviny. Pak jsem přestala do té firmy chodit, protože mi přišlo zbytečné nakupovat potravinové doplňky za hříšné peníze, které bych mohla utratit za plnohodnotný nákup v obchodě. Zato jsem nastoupila na kliniku, abych byla hlídané lékaři a nepřivodila si nějaký malér. Vzali mi krev a moč a aspoň mám jistotu, že kromě červených krvinek mám všechno v pořádku.

No a dnes mám o 20kg méně ( doplněno - po roce o 30kg méně ! ) a mám větší sebevědomí, radost z toho, že se vejdu do oblečení, které mi několik let nebylo, že se na mě lidé usmívají, chválí a už ani já nemám takovou hrůzu se do toho zrcadla podívat. A to přitom mám pořád pěkných pár kilíček navrch, k dnešnímu dni 91kg. Ale rýsuje se mi pas a silné nohy a zadek schovávám v sukni :-)) Fajn je to, že jsem hubla na podzim a v zimě a teď na jaře, když se odlehčuje šatník, tak je to konečně pořádně vidět. A i mně se do duše dostává jaro, pomaloučku, polehoučku.... Už se nedívám zarytě do země a chodím s hlavou vztyčenou a usmívám se na svět.

Můj kámen úrazu je, že jsem hrozný lenoch a nevím, jak se nakopnout k nějakému cvičení. Mám doma připravené walking hole a pořád si říkám, jak udělám vejšlap. Potřebovala bych někoho k sobě... V tomhle jsem hrozná, nebaví mě cvičení samotnou. Chodila jsem kdysi na aquaerobic. Fakt super záležitost, ale kamarádka tam přestala chodit, tím pádem já taky :-(( Vždycky když jsem šla z bazénu domů, připadala jsem si jako bych létala !!! Nádherný pocit. Teď mám předsevzetí, že jaro je v rozpuku a o víkendu konečně vyrazím i s kamarádkou na delší vycházku s walking holemi. Tak to je můj úvod, začátek proč, jak jsem začala s hubnutím.

Budu si pravidelně psát i jídelníček za celý den a tak nějak co mi běhá hlavou.


Takže ČTVRTEK 18.4.2013:


SNÍDANĚ v 6:15 - 6:30: 50g žitného chleba PENAM, Gervais na namazání, 3 plátky 90% kuřecí šunky, 50g mandarinky


PŘESNÍDÁVKA v 9:30-9:40: 1 jogurt selský HOLLANDIA 3% tuku ( 200g ), v 10:50 100g mandarinky


OBĚD ve 12:25 - 12:40: 130g brambory - zapečená - s utřeným česnekem se solí, 3 cherry rajčátka, cibule, bazalka, kapka olivového oleje, 2 lžičky bílého jogurtu a nastrouhaný sýr Modřenín + asi 60g tofu řízečků se sýrem ( VETO )


1. SVAČINA ve 14:40 - 14:50: 200g čerstvé zeleniny ( okrurka, rajče, paprika )


2. SVAČINA v 16:30 - 16:35: MADETA Jihočeský zákys banánový 400g ( a sakra teď jsem zjistila, že jsem měla vypít jen půlku, to je kilojoulů... !!!! )


VEČEŘE v -  je 19h a přemýšlím,jestli vůbec mám jíst,když jsem vypila tak energetický zákys... 

PITÍ: 1,4 l čaje + 1l vody + 2x káva s mlékem


Před chvíli jsem se připojila a jukla na jeden blog. A vyvolal mi úsměv na rtech,když jsem četla " Nechci nosit XL " a hlavou mi proběhlo jak jsem pyšná, že nemám 111,4 kg, ale " jen " 91kg a jak mám vlastně radost i z XL :-))) Samozřejmě, každý jsme konstrukčně jiný, já nahoře jsem poměrně ( jak to nazvat... drobná ne, ale oproti bokům a nohám jo ) a někdo je baculatý celý. Mně chybí ramena, zkoušela jsem si dvě saka a všechna mi jsou v ramenou velká, ach jo, kdyby to šlo nějak prohodit... :-D


A budu se opičit ( omlouvám se :-)) : CHCI VYLÉZT NA BEZDĚZ a nebýt zdrchaná, chci jezdit na kole, chci vyběhnout aspoň tři patra a nezadýchat se, chci poznat nové přátele a ušetřit peníze na nějaký pobyt se STOBem, chci to dopracovat tak, abych odbourala některé léky ( třeba na tlak ), chci mít oblečení ( dole 44 a budu šťastná jak blecha a nahoře tím pádem budu mít tak 40 ),  chci poznat lidi co se do toho taky zakousli a berou to vážně a neznevažujou snahu a odhodlání, chci si sebevědomě najít novou práci, chci být jednou čupr supr babička, chci se nějak dokopat k cvičení, straaaaaaaaaašně se těším, že zas jednou budu nosit džíny !!! 


NECHCI už mít chutě na sladký, nechci zas někdy kupovat sukně vel. 52 ( hurá, mám o 14 cm na obvod méně ), nechci už otoky nohou, že se nedostanu do bot, nechci funět při chůzi do schodů nebo do kopečka ( zajímavý - těch věcí co nechci mě teď ani moc nenapadá :-D )


Takže pro dnešek je to všechno a teď ... bude to vůbec někdo číst .... ???? :-))


Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 04. 2014 14:01
Chtěla jsem říct, že jsem dosáhla prvního cíle. Kalhoty nosím od podzimu a včera jsem vylezla na Říp a dcera kriticky řekla, že ten Bezděz bude pro mě brnkačka, tak se ho už nebojím a doufám, že letos tam pojedeme :-))) Další cíl je mít kalhoty vel. 42, to jsem zvědavá.... jestli to dokážu s mojí vášní pro sladkosti... Teď mám 46.
19. 03. 2014 12:45
Je to moc hezky napsané ! :-) Držím pěsti do dalších dnů.
19. 03. 2014 09:44
Krásně napsané. Vím, že už jsem to v minulosti četla a reagovala, ale dnes jsem to hltala stejně znovu slovo od slova. Díky a drž se.
19. 03. 2014 08:07
To je tak krásně napsané, moc moc moc gratuluji a moc vám přeji ať, jak sama píšete: chodíte s hlavou vztyčenou a usmíváte se na svět. Protože jak jsem sama zjistila, když mám dobrou náladu jde to hubnutí samo, protože mě všechno baví, ráno si připravit jídelníček na celý den, tak abych měla všechny semaforky zelené, zacvičit si a ještě si stihnout odpočinout a pohrát s dětma :-) A ta odměna ve formě snížené váhy po týdnu mě vždycky nakopne ještě víc a víc a víc a mám do všeho chuť a čím dál tím míň si stěžuju a čím dál tím míň jsem unavená, je to prostě fajn. A děkuju Stobu, že je :-)
17. 09. 2013 20:42
moc hezky napsané a myslím,že většině nám mluvíš z "duše" :) Přeju hodně štěstí ,odhodlání a držím palce :)
17. 09. 2013 14:03
Přečetla jsem si to celý:) a musím říct: úplně ti rozumím:)!!! jsi veliká bojovnice a dáš to, věřím ti...
11. 09. 2013 19:15
Pane jo, to je úžasný úspěch, jsi opravdu dobrá! Gratuluji a moc ti přeju tu radost z nových riflí :-) A pokud jde o saka, určitě nemáš malá ramena, jen nosíš ženštější tvary, než s jakými se počítá ;-)
11. 09. 2013 18:51
Bezděz prima výšlap,my tam byli letos a mrholilo tak to byl záhul na té kluzké cestě.Obdivovala jsem stařenky co šli i s berličkou-smekám před nimi,
i před tebou.ušla jsi kus cesty ,gratuluji:)
11. 09. 2013 12:48
krásně js to holka napsala a hlavně myslím že to tak je u většiny z nás
11. 09. 2013 11:09
Moc hezky napsané, a pro mnohé stále aktuální. Gratuluji
11. 09. 2013 10:04
Gratulace veliká .Jsi jednička .Smekám !
11. 09. 2013 10:00
Moc gratuluji k Tvému výsledku, jsi jednička. Tvůj příběh jsem našla až nyní a opravdu se četl sám, moc hezky jsi to napsala, jako by jsi mluvila z duše nejen mojí, ale určitě spoustě ostatních. Díky moc za motivaci. :-) a přeji hodně štěstí v dalším boji s váhou.
11. 09. 2013 09:05
Moc krásně jsi to napsala. Mám k dnešnímu dni i velmi podobnou váhu i postavu jako ty.)92kg). Ale měla jsem i 85kg. Ten tvůj článek je pro mně motivací, abych pokračovala v cestě, kterou jsem zahájila minulý týden. Chci zpět svých 85. Ještě jednou gratuluji.
11. 09. 2013 08:48
Ahoj Leni :-)) Těším se na fotky v těch nových džínách :-)) Jsi prostě jednička :-))
11. 09. 2013 08:01
Leni, gratuluji, ti ke zdolání 30 kilogramů :-)) těším se, až i já tady budu psát, ža to konečně vyšlo i mě :-) tak teď jen neusnou na vavřínech a hurá na další kilíčka :-)))
11. 09. 2013 06:43
Jsi prostě jednička, tvoje odhodlání bych potřebovala......
11. 09. 2013 06:17
gratuluji k nádhernému výsledku - to se jen tak nevidí - jste prostě dobrá a jdete pevně za svým cílem. Přeji ať se vám daří i nadále a hodně optimismu :-)
10. 09. 2013 20:25
tak ty půjdou taky, chce to jen čas, taky si je nenabrala rychle ale postupně :)
10. 09. 2013 19:58
Jo zmákla, ale jsem něco lehce za půlkou :-)) 30 kg dole a 20kg mě ještě čeká....
10. 09. 2013 19:18
jé až ted jsem si všimla, že si to zmákla ... vidíš jak jsi super a zmákla si to, brala bych aspon půlku tvého odhodlání .... jsi skvělá a moc gratuluji ;)
10. 09. 2013 19:17
já to přečetláááááááááááááááá ikdyž to bylo dlouhé, ale četlo se to samo ;) to zmákneš jako prd s tvým elánem a tak povzbuzujícím blogem, kousla si se do toho pěkně :) držím pěstí at máš štěstí ;)
10. 09. 2013 17:49
Děvčátka moje, děkuji za chválu ! Když tak nad tím rokem přemýšlím, v podstatě to ani nebylo těžké to shodit, jediné co mi dělá potíže je pořád vymýšlet co jíst... Strašně moc děkuji všem za chválu ( jen abych nezpychla :-D a neměla frňák nahoru :-D ).
Džíny si jdu koupit do konce týdne, už se na ně třesu. První meta úspěšně zdolána.
Teď ještě 20kg a pak vylezu na Bezděz a zařvu z plna hrdla na celý kraj.
10. 09. 2013 16:28
No to je krásná zpráva, gratuluju, jak motivující, ty džíny musí být super úžasné jak já říkám "hubené". Jsi hvězda, jako spousta ostatních tady. Měla bych se nad sebou zamyslet a taky něca začít dělat. :-)
10. 09. 2013 09:10
Borůvko, jsi hvězda:)
Zasloužila by sis také nějaké mediální odhalení, máš dar velké empatie a umíš pořádně nakopnout:))))
Čtu Tvé řádky a chvílemi mám pocit, že jsem to psala sama...díky že jsi:)
10. 09. 2013 08:38
Leni, Bor.uvko moje, blahopreju Ti ke ztraceným kilum a k novým dzínám.Moc me motivujes, dekuju:-)))
10. 09. 2013 08:26
Leni, gratuluju k super úbytku a hlavně k těm novým džínám :-) Doufám, žes nějaké ukoupila :-)
10. 09. 2013 07:53
Krásně jsi to napsala :-) Nějak mi to připomíná i můj příběh a číst ten tvůj je velmi motivující. Děkuju, že ses podělila.
10. 09. 2013 06:46
Blahopřejuuu .-))
10. 09. 2013 06:44
Gratuluji, jsi skvělá
10. 09. 2013 06:03
Hezký příběh o ještě krásnějším úspěchu! :-)
09. 09. 2013 22:17
Díky, červenám se :-))) Mně to nepřijde až tak složité, jen ten pohyb, to jsem flink.... Na to ses přeborník ty !
09. 09. 2013 22:14
Jsem opravdu pyšná že jsem tvoje kámoška ,jsi tady pro všechny obrovská motivace že to opravdu funguje ,když se chce!!!
09. 09. 2013 22:07
HLÁSÍM : Vyhrála jsem ! Ráno váha ukázala 80,9kg. Váha musí zůstat stát aspoň na 81,4kg a bude to čistých 30kg za rok a z nejvyšší váhy jsem dnes měla ráno celkem 35kg, ale počítám od začátku plánovaného hubnutí a to je 111,4 - 80,9 = 30,5kg takže nejvyšší čas na pohár a štandopéde do obchodu pro džíny velikosti 44 HURÁÁÁÁÁ
Sice narvané, ale džínovina povolí, ne ? Tak bomba, z velikosti 52 mám velikost 44 !!!!!!!!!!!
02. 07. 2013 12:36
Alenko, to časem taky přijde ! A čím pomaleji, tím lépe. Hlavně - abychom si to pak udržely.
02. 07. 2013 11:30
já mám dole asi tak pětinu toho co ty, jseš machr, kam se na tebe hrabu
02. 07. 2013 10:01
No páni, 30 kilo - to už je pořádnej kus práce !
02. 07. 2013 09:50
Ženy ! To je starý, můj úplně první blog, ale taky bych řekla, že asi nejdůležitější, aspoň z mého hlediska. V současné chvíli se cítím náramně, mám dole 30kg z nejvyšší váhy a dokonce jsem si to srovnala v kebuli a nebudu hubnout na 57kg, ale když budu mít 65kg, stačí. Aby mě manžel ještě našel....
Všem, všem držím pěsti, ať se nám daří !! Miluji to tady, podpora, pomáhá zvedat náladu, chuť a především odhodlání.
02. 07. 2013 09:06
Boruvko, to je tak trefne napsané, ani nevís jak se v tom poznávám.Moc moc Ti gratuluji k Tvým shozeným kilum a preju Ti at docílís své vysnené váhy. Je to pozitivne naladený blog a ty jsi jedna z tech Stobáku, kterí me neustále motivují. Uz se tesím, az se poznáme a uz ted Te mám ráda :-)))
02. 07. 2013 08:46
Borůvko gratuluji ke shozeným kilům,také jsem se poznala ve tvém psaní :-),přeju ti,ať ti jde hubnutí i nadále a brzo docílíš své vysněné váhy :-)
02. 07. 2013 08:45
No vidíš,jak sis to hezky srovnala v hlavě :-)) Přesně vím,o čem mluvíš :-)) Tak dále držím palce,ať ti všechno vychází,jak sama chceš :-))
02. 07. 2013 08:40
dokázalas hodně... gratuluju. Snažíme se o trvalou změnu a Tobě se to daří. Inspirace i pro nás. Díky :-)
02. 07. 2013 08:31
Jj taky bych řekla, že ty naše příběhy jsou hodně jak přes kopírák :-))))
02. 07. 2013 07:20
Gratuluji k tolika shozeným kilům, jsi vážně dobrá !!! V mnohém zde napsaném se poznávám :-)))
03. 05. 2013 23:30
Krásně a upřímně napsáno. Tebe musí mít každý rád.
02. 05. 2013 17:52
moc ti fandím a obdivuji tě, já bych chtěla dostat dolů tak 20 kg a víc, takže dlouhodobé hubnutí, někdy se na čerňáku potkáme....
24. 04. 2013 16:18
Nějak mi to na ta procenta nejde. Navíc musím ty svačiny mít odpoledne dvě, bylo by mi jinak špatně hlady. Bývám vzhůru od 5 - 5:30.

dagmarhruska: Tak to je gól žvanit o pohybu nad pohárem :-D Od takových kamarádek radši dál. V dobrém smyslu, jen tom hubnoucím. Od kdy hubneš ? Chodíš i k lékaři nebo se držíš jen sebekoučinku ?
24. 04. 2013 11:16
Zdravím Tě a věřím že se svým odhodláním a přístupem to dáš jak píšou holky cokoliv budeš potřebovat klidně se ptej.. Rozvrhni si jídlo na snídaňi 20% svačina 10% oběd 30% svačina 10% večeře 30% líp se skládá jidelíček
24. 04. 2013 10:58
Leni, Tvuj blog jsem si precetla az dnes.Tak Te vítám mezi námi. Jak moc se v Tvém blogu poznávám, jsem zrovna ten typ co nechce nosit XL, ale kdyz clovek celý zivot vázil nejvíc 58 az 61 kg pri výsce 160 cm a ted uz mel 81 kilo (15 az 20 kg nadváhy) je to sakra znát. Zlobí me kycle, neumela jsem si porádne zavázat tkanicky od bot. Rekla jsem si taky DOST!! Mám trochu problém jako Ty. Nemuzu se nejak dokopat k cvicení. Tak se snazím aspon hodne chodit. Mela jsem kamarádku se kterou jsem chodila plavat a cvicit, ale pred rokem se mi odstehovala. Moje zbylé kamarádky o hubnutí mluví v cukrárne u obrovského poháru zmrzliny se slehackou od Italu. Delat se jim nic nechce. Moje dcera je stíhlounká a moc sportovne zalozená, ta by mi pomohla, ale bydlí 100km od nás. Takze jsem na vse sama. A rozhodla jsem se, ze se nevzdám. Zkusím to jeste s plaváním, jízdou na kole a chodit budu dál a dál. Abych do léta zase pár kilícek zhubla. Zatím jich mám dole od zacátku u Stobu 6. Drzím palce a tesím se na vzájemnou podporu, my to zvládnem!
19. 04. 2013 12:58
Všem moc děkuju za podporu, všechny jsem si vás přečetla a teď makám na semaforkách. Začínají se zelenat, ale ještě ne úplně všechno. Chybí mi bílkoviny, zjistila jsem, že mám nechuť k masu a nevím co s tím ...
19. 04. 2013 10:15
Vítej Borůvko, krásně napsané.....
Taky jsem začínala sportovat s kamarádkou. Jenže postupem času jsme se stále častěji nebyly schopné sejít, takže z pohybu nebylo nic. Nakonec jsem to zkusila sama a i mi to začalo vyhovovat. Vyrazím kdy se mi to hodí, s nikým nekecám, takže pořádně šlapu, taky krásně pročistím hlavu a je mi pak fajn. Občas třeba potkám někoho z práce na bruslích - máme tu bruslařskou ligu :-), chvilku jezdíme spolu, ale nakonec se stejně trhneme, protože každý má jiné tempo. Jak píše níž Klabava, vydržet musíš SAMA :-). Inspirace a podpory se ti tu však dostame mírou vrchovatou.
19. 04. 2013 09:22
Všechno jsem si s chutí přečetla až do konce - píšeš skvěle. Jsi motivací hlavně pro začátečnice nebo ty, kteří ještě váhají zda se pustit do hubnutí, ale i pro nás pro všechny. Posílám ti obrovskou gratulaci ke krásnému úbytku, pozitivně změně myšlení, nově získané radosti ze života a ze sebe samé. Přeji ti, aby ti tohle všechno vydrželo až do konce života - tedy - jen ta zbývající kila můžeš ztratit navždycky. Nepochybuji o tom, že to dokážeš - z tvého blogu přímo sálá pevné odhodlání a optimismus.
19. 04. 2013 09:06
Vítej, jsi na správném místě. Tady získáš podporu a rady do boje s přebytečnými kily. Ale vydržet musíš SAMA. Jde to, to mi věř. Sama jsem tu shodila před dvěma roky 10 kilo a byla neskonale šťastná. Držím se, protože mám zdravotní motivaci. Věřím, že to dokážeš! Držím ti palce.
19. 04. 2013 08:22
Taky Tě tady vítám..:-) krásně jsi to sepsala je vidět že máš radost že se daří a že Tě to doslova vtáhlo....Jsme stejný roční a dokonce i měsíc,také jsem střelec....:-) a výškou jsme také stejné...tak držím palečky ať se daří i dále....
19. 04. 2013 08:01
Tý jo, sepsala jsi to úžasně, máš to v hlavě srovnaný a jsi mi blízká nejen váhou, ale i věkem, mně bylo 40 v říjnu :-)
Takže vítej v našich řadách a přeju ti co nejvíc shozených kil´, ať si můžeš kupovat krásné oblečení.
19. 04. 2013 07:24
Vítej mezi námi :)
19. 04. 2013 07:22
Perfektně napsaný. Držím palce ať ti to odhodlání vydrží.A když by náhodou ne,tak je tady spousta bab co tě podrží a dodaj další optimismus.
19. 04. 2013 06:32
Vítej v našich řadách a držím všechny palce, aby se ti podařilo dosáhnout vysněné váhy:-)
19. 04. 2013 05:51
přeji hodně úspěchů se Stobem a ať máš ze sebe radost :-) samozřejmě moc gratuluji k prvních shozeným kilogramům, je to krásný začátek ;-)
18. 04. 2013 23:21
gratuluji k již shozeným kilům a podle toho jak si napsala blog věřím, že to půjde i dál :) je v něm cítit velké odhodlání. Ze začátku bude trvat než se vše naučíš a budou všechny semaforky zelené, ale časem to půjde samo, jen to chce čas a praxi. Určitě je nejlepší psát si den dopředu a tím si to nejlíp naplánuješ. Všichni ti radíme to samé, tak nám můžeš věřit a určitě to půjde :) tak přeji ať se daří!!!!
18. 04. 2013 22:57
Také se přidávám a přeji hodně úspěchů,určitě je fajn se podělit s ostatními.Většina z nás řeší podobné problémy a když si o nich budeme povídat,určitě to pomůže.
18. 04. 2013 22:39
Velký pozdrav!!! Přeji ti hodně úspěchů a kdyby jste potřebovala radu, stačí napsat. A jak tu bylo řečeno, když se jídlo naplánuje dopředu(udělají krabičky) tak to svítí zeleně jedna radost. A jak psala Klaruse můžeme jíst, co chceme, ale v přiměřeném množství a pak balancujeme se semaforky. Toto je jediný způsob, který mi pomohl s vyváženou stravou, která je nenásilná. Držím pěsti a palce a cokoliv, co jde :)
18. 04. 2013 22:38
Ahoj Borůvko, přeji Ti, aby jsi měla radost z toho, jak Ti kila půjdou dolů a aby jsi brzy uměla ozelenit semaforky. To je bezva pomůcka.
18. 04. 2013 22:22
Vítej a přeji ať se Ti daří :-)
18. 04. 2013 22:15
krásné psaní - je v něm plno optimismu a odhodlání :-) tady jsi určitě na správném místě. Vždy se najde někdo, kdo dokáže poradit, povzbudit, nebo třeba i pofoukat bolístku. Držím pěsti ať se daří :-)
18. 04. 2013 22:12
Ahoj! Vítám tě tady a přeju hodně úspěchů! Se semaforkama to jde sama. Jak už psaly holky pode mnou, nejlepší je si jídlo na druhý den naplánovat, zazelenit semaforky a pak už to jen nachystat, případně nakrabičkovat, pokud jdeš třeba do práce. Já osobně si občas (přiznám se, že je to tak skoro obden) naplánuju i nějakou tu dobrotku (nebo aspoň proteinovou tyčinku, ta je sladká i vlídná k semaforkům) a zbytek jídla doladím tak, aby se zelenalo. Takže se tady dá i mlsat nebo si dát třeba pivko nebo vínko :-)) Jen se v tom zorientovat a pak už to jde jak po másle - zapisování i hubnutí. Držím palce, ale je mi jasné, že s tímhle odhodláním a už i super výsledkama to ani nebudeš potřebovat :-))
18. 04. 2013 21:34
Krásně od srdce popsáno !! Všechny to máme stejně. Já jen úplně jiný typ postavy, takže kalhoty většinou šly sehnat v pohodě, jen něco na "vršek" to byl problém - široká ramena, po ztloustnutí v kombinaci s větším poprsím často neřešitelný problém ;). A semaforky vydrž psát a i zapisovat dopředu na co tak asi máš chuť, co si můžeš dát a ihned se Ti spočítá jak jsi na tom, a zda na to na co máš chuť si musíš ubrat nebo naopak si někde přilepšit. Já nedám a nedám na ty semafóry dopustit!
18. 04. 2013 21:29
Ahoj Borůvko, vítej, tak jak čtu Tvůj blog, tak to určo zvládneš, z blogu teče optimismus a odhodlání. Najdeš tu spoustu informací v článkách i blozích, semaforky vychytáš a když budeš cokoliv chtít vědět, tak piš!
18. 04. 2013 21:23
Jsem z Prahy 9. Jdu si teď pročíst to zábavné hubnutí, díky za tip. Dneska semi fakt už vařit nechce, asi budu muset vstát v 5h a dohnat to.
A děkuju za přání, Medvedice3.
18. 04. 2013 21:21
Jsi skvělá! Hodně štěstí v boji s kily!
18. 04. 2013 21:03
pěkný blog....Boruvko odkud jsi?
18. 04. 2013 20:55
Jo a až budeš mít čas, tk si najeď nahoře na zábavné hubnutí a lekce hubnutí, jsou super animované a hodně tě to dá. Já jsem tím začínala.
18. 04. 2013 20:53
Tofu a zelenina není špatná, ale zkus si plánovat jídlo dopředu a oni tě to ty semaforky řeknou, co je blbě. Najednou se to nenaučíš, jen hezky zvolna, půjde to, uvidíš!
18. 04. 2013 20:52
Moc pěkný blog, gratuluji ti za zdolaná kg.
18. 04. 2013 20:51
Ježíííš holky já mám radost ! Všem moc díky za přijetí a všechny moc zdravím !!! Mávááááám :-)))
18. 04. 2013 20:50
Lenko, neboj, semaforky za chvíli budeš mít v malíčku :-)
A kdybys cokoliv potřebovala, tak piš....
18. 04. 2013 20:50
Já vážím téměř všechno, i se mi (v dobrém )nutriční sestra smála, že si odkrajuju chleba ( jím zásadně jen žitný ), jakmile má nad 50g a pak mi zůstávají v sáčku odkrojky :-D :-D Ale naštvalo mě, že selský jogurt celý zbaštit najendou nemůžu :-D Dneska to tu čtu a prohlížím a ani jsem si neuvařila na zítra, jakou si mám udělat do práce rychlovku ... ??? Mně když se nic nechce, ukrojim kus tofu a nabalím zeleninu. Jenže - nevadí to ? Zatím mám zelené jen pití a sacharidy uffff....
18. 04. 2013 20:49
Zdravím a přeji hodně úspěchů!!Tady Ti rádi všichni pomůžou a jsou tu moc hodní ,každou zkušenost napíší a těší se z úspěchů druhých !!!
18. 04. 2013 20:32
Jasně, nejdřív se seznamuj. Vrchol je když máš všechny semaforky zelené, ale ze začátku to jde ztuha, já si i něco vážím. Musíš si jídlo rozvrhnout tak, aby jsi měla správně bílkoviny, sacharidy i tuky.
18. 04. 2013 20:23
jilkajdo,jj nastavím si to. Zrovna vyplňuji sebekoučink a vůbec nechápu, selský jogurt Hollandia mi dovolili, přesto to vyskakuje červeně, omylem jsem vypila celý zákys a taky je to hodně... Mám jít večeřet, aspoň tu polívku... Já nevím jak se teda stravovat správně, jedu podle pokynů lékaře a stejně se to těmhle tabulkám nelíbí :-(((
Jakmile se se vším trošku seznámím, pořádně to tu skouknu a moc díky za pomoc !!!
18. 04. 2013 20:19
Moc hezký úvodní článek. To jsi se představila dokonale. Nevím jak máš nastaveno, zda pro všechny nebo jen pro přátele. Takže pokud budeš něco potřebovat vědět, napiš mi na zeď a já zkusím poradit. Jinak můžeš samozřejmě požádat o přátelství koho chceš. Do svých informací , pokud ještě nemáš si napiš něco krátkého o sobě, aby lidi věděli s kým mají tu čest. Snaž se přečíst co nejvíce článků a blogů, jsou tu zajímavé informace a určitě najdeš mnoho povzbuzení.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři