TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Boruv.ka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9141
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133536.54 km
Kolo: 66274.30 km
Cvičení: 5545 h 31 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Boruv.ka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

MARMELÁDA - poraďte

08. 07. 2013

Už mám po 5 hodinách vypeckované ovoce ( 5,5kg bez pecek, uff ) a jdu dělat třešňovou marmeládu. Zkoušel jste to někdo třeba s trochou vanilky ? A co cukr, dělal ji někdo se stévií ?
Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 07. 2013 12:46
Nakonec jsem ty marmoši se stévií nedělala, někde na netu jsem se dočetla, jak nějaká paní dělala marmeládu z hnědého cukru a vyhodila je, protože se nepovedly a nechtěla jsem riskovat. Nakonec - já to stejně nejím a když už si dám, tak to bude na vánoce v cukroví a toho sním stejně jen " vzoreček ", tak se nic nestane.
09. 07. 2013 13:26
Ta stévie by mě taky zajímala, zda se dá použít na kompot. Ale myslím si proč ne, když je i na pečení. Jinak jsem objevila stévie a cukr sladidlo. Není to blbý. Např. na posypání ovocných knedlíků atp.
09. 07. 2013 13:18
Také dávám trochu rumu :-)))
09. 07. 2013 12:49
dobrý je pak ty skleničky po uzavření otočit dnem vzhůru (musí být ještě horké), oni se zatáhnou a drží
08. 07. 2013 19:54
Já bych tam šoupla trochu rumu :-))
08. 07. 2013 19:41
Určitě musí být i jiné fantastické, viděla jsem i z melounu, ale teďka řeším třešně, ať je dovařím ještě dneska :-))) Už mám deset malých skleniček ( asi o obsahu 200ml ), vypadá to, že sklenic budu mít málo, ale manžel říkal, že v Globusu ( a ten máme za barákem - naštěstí ) mají za 69,- Kč sklenice asi o obsahu 300 - 350ml. Tak by tam skočil.
08. 07. 2013 19:39
Tak mám dvě várky třešně - skořice a ve finále jsem tam dala lžičku kyseliny citronové. Teď zkusím várku třešně - citron ( schválně tam dám dužinu z jednoho citronu a udělám pokus a ze zbytku zkusím třešně - vanilka. Zatím mě jiné kombinace nezajímají, mám jen třešně :-)))
08. 07. 2013 18:32
Leni, nevím, jestli stačí nevařit, já mám sklokeramiku a tam se vaří i po vypnutí, takže mně to určitě přejde varem...a ochutnávám s tím citronem samozřejmě...Tvému zavařování přeju zdar!
08. 07. 2013 18:28
A když jsme u těch kombinací, překvapivě skvělý je jahododový džem s kolečky banánu; já mám ráda rebarborovou marmelu s jahodami (rozvařená rebarbora s kousky jahod); dobrá je i jablečná nebo hrušková marmela s celými kuličkami arónie; vůbec nejradši mám ovšem broskvový džem nebo marmelu z přepasírované josty či černého rybízu...
08. 07. 2013 18:24
Takže uvařím, ochutnám a pak tam šoupnu citron, pak už nevařit ?
08. 07. 2013 18:21
Leni, dávám buď šťávu nebo kyselinu, obojí od oka až úplně nakonec, já jsem ochutnávačka...
08. 07. 2013 18:07
Hani a tu skořici celou můžu šoupnout i do třešní ? Při vaření a pak vyjmout ? Zkusím jednu várku i se skořicí.
08. 07. 2013 18:06
Když se tam dává kyselina citronová, dává se tam hned při vaření ???

Nadi a té citronové šťávy na kilo třešní kolik ? To používáš místo kyseliny citronové ?
08. 07. 2013 17:56
Ahoj, docela se mi osvědčla do višňové skořice celá teď jsem dělala jahodovou s limetkou (kůra i šťáva) a rozmarýnem a je vynikající, pak jsem koukala na kombinaci máta+citron + ovoce. Jinak dávám gelfix 1:2 nebo 1:3 .
08. 07. 2013 17:53
Leni, citronovou šťávu, v nouzi kyselinu citronovou
08. 07. 2013 17:42
Taky mě napadlo co tam dát citronelu, vidím to v jednom receptu

http://ona.idnes.cz/zavarovani-je-zase-v-kurzu-recepty-na-domaci-marmelady-p1n-/recepty.aspx?c=A100630_170707_recepty_abr

S vanilkou by to asi bylo moc voňavé, nevím, jen mě to tak napadlo. Mrazit to nechci, znám se, v mrazáku by to zůstalo a kompoty nemusíme. Radši máme třešně a švestky čerstvé, než kompotované, ale jako marmeládu to určitě ti moji dva pokládkové využijí na palačinky.
Taky budu používat Gelfix 3:1 od dr.Oetkera. Nevím jak moc budou ty třešně kyselé, asi moc ne, tak tam přidám kyselinu citronovou, chci raději kyselejší marmeládu, kdyby se povedla, mohla bych ji na vánoce použít na lepení cukroví. A dáváš tam citron, jako citronovou šťávu nebo kůru nebo dužinu... ?

08. 07. 2013 17:38
Leni, když už vařím marmelu, tak používám přípravek dr. Oetkera 3:1 nebo i 2:1, když jde o kyselejší ovoce, cukr dávám podle návodu...třešňová je dobrá i s trochou citronu, není tak mdlá...jinak já třešně radši podlité trochou vody chvilku povařím a zamrazím, když pak nastane čas, rozmrazím přidám cukr a použiju např. na palačinky, pak by se dalo osladit i stévií, ale rovnou do marmely nevím, nezapomeň, že cukr působí v marmele jako konzervant...

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři