TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Boruv.ka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9141
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133208.93 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Boruv.ka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

VAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ zeleninové jídlo

09. 04. 2014

Ahojj !
Napište mi sem, prosím, tipy na vaše nej nej nejoblíbenější jídlo, kde převládá zelenina. Např. plněné cukety viz. moje recepty. Tak nějak bojuji s příjmem zeleniny a potřebuji nějaké tipy na dobroty ze zeleninky, po kterých se utloukáte vy. Tak sem s nápady, těším se ! Je jaro v rozpuku a hromada zeleniny se na nás začíná v obchodech smát, tak jak na ni, aby nám chutnala ???
Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 05. 2014 18:01
Boruv.ka: jééé kde jsi sehnala dýni? Dala bych si :-)
01. 05. 2014 17:41
Mám ráda fazolky s cibulkou , majolku na 1/2 s jogurtem( dříve jen majoku), vejce na tvrdo, může být i měkký salám - dát vychladit a čerstvý chléb. Je to výborná večeře :-)) . Jinak u nás je skoro u každého jídla zelenina ,
27. 04. 2014 13:56
Ahojky kuchařinky ! Tak dnes dělám dýni s krůtím masem, vlašskými ořechy a modřenínem. Recept je u mě mezi receptíky, rozhodně vyzkoušejte, to je mňamina !
27. 04. 2014 07:30
mám ráda saláty (třeba s bulgurem nebo s kuskusem), nebo grilovanou zeleninu, tu můžu po kilech :-)
26. 04. 2014 23:42
Jsem na tom stejně, preferuji syrovou zeleninu minimálně 3x denně. Jinak teď u nás letí pečená cuketa, lilek a paprika :) Cuketu hodně používám do masových směsí alá čína. Taky máme rádi dušenou mrkev nebo zapečené brambory s brokolicí a uzeným - výborný!!!
26. 04. 2014 22:38
Zeleninu můžu a ve velkém. Lépe se mi tráví ta podušená nebo grilovaná. Zvykla jsem si dělat téměř ke každému jídlu dušenou zeleninu-fazolky, mrkev, zelí, hřášek s mrkví, kedluby,květák atd. Hodí se mi to fakt téměř ke všemu, občas se teda okolí diví :-)))). Také maso peču přímo na zelenině. Zítra budou kuřecí stehna bez kůže pečená přímo na kupě zeleniny, k tomu brambory pečené v troubě ve slupce a hlávkový salát s ředkvičkami a koprem.Dnes byly zeleninové krokety pečené na pečícím papíře a k tomu grilovaná cuketa a rajský salát....
26. 04. 2014 22:29
...a taky cibule na půlkolečka , osmažená, k tomu přidat nahrubo nastrouhaný celer, třeba i trochu mrkve, zázvor, sojovka, troška ořechů, smíchat s rýží.

26. 04. 2014 22:26
Jako většině zelenina pečená v troubě, krájená a podušená cuketa zapečená se šalvějí a sýrem, slovenský prívarok z cukety - nastrouhaná nahrubo, podušená, se smetanou a koprem, minestrone - ta hodně rajčatová, s fazolkami, cuketou, další zeleninou co dům dá , těstovinami a parmazánem.....
26. 04. 2014 21:48
Taťkův boršč :) pecka. Druhý recept posmažit na másle provencálské koření, pórek (řapíkatý celer, cibulku) s česnekem, na to mrkev a červenou řepu. Pak přidáme sojové maso, které jsme si uvařili v osolené vodě s kari a k tomu rýži a je to.
26. 04. 2014 20:49
Dýni budu dělat zítra, s kuřecím, tymiánem,ořechy a Modřenínem, to je takové ( pardon ) žrádlo, že si silně pochutnával i můj manžel a to je co říct !
26. 04. 2014 20:41
mrkvová polévka - trochu tuku (stačí 10 g na celou polévku), 1 lžíce krupičky, nastrouhat 2 velké mrkve (na jemném struhadle)...na oleji osmahnout krupičku, potom přidat mrkev, orestovat, zalít vodou, osolit, maximálně přidávám bujon. Vaříme 10 minut. s krajíčkem opečeného toastu ...mňamka
26. 04. 2014 20:35
Mám na fotogalerii rolovanou cuketu a plněné dýně.
26. 04. 2014 20:30
Dnes jsem měla k večeři tortilku s vejcem, tuňákem, cibulí a rajčetem, mňaaam :-)))
16. 04. 2014 13:34
A pak taky pečená zelenina - na hranolky nakrájené brambory, mrkev, petržel, celer, č.řepa, .... s kapkou oleje + nasi goreng koření a pečeme v troubě :-)
16. 04. 2014 13:33
Za mně nejobyčejnější lečo (cibule, paprika, rajče, "uzenina" - i ty existují dobré a kvalitní; a vajíčko)
16. 04. 2014 13:21
Losos se špenátem, kapr na řepě, fazolky se šunkou, brokolice se sýrem, zapékaná rajčata plněná kozím sýrem, carpacio z řepy, boršč, grilovaná zelevina a dušená zelenina v různých kombinacích a spousta salátů. Já když jdu na nákup, tak vypadám jako králičí máma.
16. 04. 2014 11:58
Já ujiždím na cherry rajčátkách s cottage.. jen osolit a opepřit.. K tomu topinku z toustovače.. no asi vím co bude dnes k večeři :P
10. 04. 2014 15:46
Nebo také orestuji zeleninu co najdu v lednici( paprika červ. bílá, mrkev, porek, celer, čínské zelí, cuketa, květák, brokolice k tomu kuř. prsa a kus kus. je to rychlovka
10. 04. 2014 15:43
Květákové mufiny - jsou v mých receptech. Dušená mrkev, zeleninové karbanátky. Zapečená čer. řepa. Klasika - mrkvovo- jablečný salát.
10. 04. 2014 14:42
Já ji jím ve velkém, takže cokoliv, poslední dobou ujíždím na krémových zeleninových polévkách - třeba řepová byla skvělá (orestovaná cibule - hodně, kostičky brambor a řepy, vývar, uvařit, rozmixovat) k kopečkem cottage nebo jogurtu. Nebo vyzkoušej různé pomazánky a dipy, jen takhle člověk té zeleniny sní zas až hodně, že se to kouči taky nelíbí ;-)
10. 04. 2014 13:31
To nej je pro mne asi boršč.Jinak zeleninu baštím ve velkým na všechny způsoby :o))
10. 04. 2014 13:14
Zatím jsem ještě nezkoušela, ale chystám se na cuketové kari, recept je z následujícího blogu http://eatandrunandlove.blogspot.cz/2014/04/obedove-tipy-cuketa-na-3-zpusoby.html
Ten blog mě poslední dobou docela baví sledovat :-)
10. 04. 2014 11:11
Brokolice vařená v páře, se sýrem, zapečená cuketa se sušenými rajčaty a eidamem, zelené fazolky se šunkou a zakysanou smetanou, nebo zapečené se sýrem a šunkou, mrkev po židovsku (podle afrais), ratatouille, fazolové lusky na cibulce, červená řepa se zakysanou smetanou a medvědím česnekem.... Případně mám spoustu receptů, kdyje zelenina obsažená v hlavním jídle spolu s masem .... většinu receptů jsem zveřejnila, ispirovat se můžeš i ve fotogalerii:
http://www.stobklub.cz/fotogalerie/muriela/10435/
10. 04. 2014 08:13
Rajčatový salát - nakrájené rajčata, nastrouhaný tvrdý sýr, jogurt (nebo majolka), sůl, pepř.... Ten mám moc ráda.
Obměna - nakrájená zelenina (rajče, čínské zelí), jogurt, sůl a česnek....

K masu - na pánev k masu přidám "hranolky" z mrkve, petržele, celeru (obdoba toho, co píše Keramika).
Grilovaná paprika (buď na grilu nebo taky přihodím k masu na pánev).

Mám moc ráda husté rozmixované zeleninové polévky, ale doma mi to odmítají. Oni jsou radši , když tu zeleninu vidí :-)
10. 04. 2014 07:27
Mám ráda čínské zelí s 10% smetanou. Smetany stačí trochu - ochutím octem nebo citronem+solí a pepřem - promíchám s nakrájeným zelím a podávám k masu jako přílohu. Snadno se takhle sní i 250g :-) Vynikající k rybím prstům upečeným v troubě,ale i k přírodním řízečkům :-)
09. 04. 2014 23:01
U nás frčí nejvíc zeleninové saláty všeho druhu. Mrkvový s jablíčky, zelný s mrkví, ledový salát jen se zálivkou, čínské zelí s paprikou. okurkový atd.
09. 04. 2014 22:40
poslední dobou mi pomáhá zamíchat si zeleninu do přílohy. Zamíchám jí tam spoustu (třeba rýže nebo těstoviny s hráškem nebo lusky) a je to najednou i obměna té přílohy ;)
09. 04. 2014 21:59
Já zeleninu chroupu nejraději syrovou k odpolední svačině, nejraději okurky, kedluby, čínskézelí, rajčata nebo papriky.
O víkendu třeba restované fazolky nebo brokolicové pyré s balkánem:-D
09. 04. 2014 20:53
Jako zeleninové jídlo se dá připravit "svíčková" ! (dávám do uvozovek, není to opravdová tučná zahuštěná svíčková).
Cibuli, mrkev, petržel a celer (na 1 porci celkem cca 150 g zeleniny) nakrájíme na kousky a opečeme na lžičce oleje. Přidáme maso (krůtí nebo kuřecí, 100 g na 1 porci) a opečeme. Podlijeme vodou, přidáme koření (bobkový list, nové koření, celý pepř) a dusíme do měkka. Maso a koření vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, přidáme lžičku smetanuy krátce povaříme, dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a vložíme maso. Ničím nezahušťujeme, omáčka je dostatečně hustá rozmixovanou zeleninou.
09. 04. 2014 20:11
Zaplaťpánbůh mi nejvíc chutná syrová :-)
09. 04. 2014 19:15
Mám ráda všechnu zeleninu,dělám různě.
09. 04. 2014 18:42
jak psala ajanka, polévky husté brokolicová, květáková, celerová, a pak to je u nás novinka chutná nám pečená zelenina z trouby, jiní to budou mít za běžnou stravu....my to objevili nedávno..všechnu zeleninu nakrájím na silné plátky pokapu olejem z koření dávám jen tymián a peču přibližně 25 - 30minut na 220st. Nám chuná takto cibule, celer, mrkev, kedluben, řepa,brambory, batáty, papriky i rajčata ale ty tam dávám o něco později a celé..solíme až na talíři k tomu kyška nebo podmáslí mňam
09. 04. 2014 18:34
kačko a máš to ve svých receptech ? Jdu juknout.
09. 04. 2014 18:31
Karbanátky z červené řepy, salsa s ostrými paprikami habaněro-to mně naučil miláček-mňam, po tom se můžu utlouct, pak špenát, šopák, salát z kysaného zelí a jablek....je toho hafo...
09. 04. 2014 18:30
No jo, na lečo jsem úúplně zapomněla, to je mňamkózní, to je svatá pravda ! Tak děkuji a další tipy, jen to sem sypte :-))) Mňaminky, losos se špenátkem :-)))
09. 04. 2014 18:11
Lečo, květákový mozeček, směs cibule, rajčat, papriky a cukety udělané jen na skus k nějaké rýži a masu, dokonalost :-). Brokolicová polévka a různé zeleninové polévky.
09. 04. 2014 18:09
U mně restované fazolové lusky se slaninou. Momentálně s uzeným tofu:) Dá se i s cibulkou.
09. 04. 2014 18:04
Já jsem lenoch lenivý, takže často chroupu zeleninu syrovou. Jinak také se přimlouvám za listový špenát, poslední dobou mi chutná červená řepa jen tak uvařená a nakrájená na plátky. Přeji Ti, aby se ti podařilo zeleninu oblíbit.
09. 04. 2014 18:01
a u mě to je lečo :)
09. 04. 2014 17:58
aktuálně: špenát z kopřiv a losos :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři