TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 03. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Cairo

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1938
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133232.15 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5529 h 50 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Co vše se dělo, i když se vlastně nic nestalo...

23. 02. 2018

Tak vás lidičky opět všechny tady zdravím... Zároveň úpřimně děkuji za všechny vámi napsané komentáře a tím pádem budu nějakým způsobem na to všechno navazovat. Ono totižto všechno souvisí se vším, a i když to známe, možná si mnohé souvislosti ani neuvědomujeme...

Co všechno je potřebné k tomu aby se číslo na váze začalo pohybovat směrem k menšímu? Pravidelná, zdravá a vyvážená strava, pravidelný a správný pohyb, tím pádem bych se měla dostat do toho správného nepoměru mezi příjmem a výdejem a hubnout, hubnout a hubnout. Ve zkratce dodržet jenom dvě věci a je to... Ale co když mi to ovlivňuje i něco dalšího? Jojo, ta moje psychika, to je mocná čarodějka!!!

Znova připomínám, že moje blogy beru jako rychlou a aktuální psychoterapii pro sebe. Navštěvuji sice pravidelně psycholožku v jiné souvislosti, ale tento způsob mi plně doporučuje a až do včera jsem nabírala odvahu, vždyť víte, žejo... Bohužel moje životní cesta mně dovedla do situace, že jedinou mojí blízkou osobou je pouze můj manžel. (Ale pozor, přes všechno je to ten nejlepší člověk, co jsem ve svém životě potkala!!!)  Sice mám docela širokou rodinu, ale situace je takováto... Nestěžuji si, jenom hledám cestu a způsob jak se podělit o všechny mé emocionální stavy, které samozřejmě mají vlyv i na tu ručičku na váze. Protože já to potřebuji,neskutečně to potřebuji, jsem ženská a potřebuji se nějakým způsobem vypovídat, protože přiznám že manžel opravdu hodně věcem nerozumí nebo nechápe, nebo co... já nemám už tu psychickou sílu se pořád ptát, proč ho to nezajímá, nebo co se děje...A neskutečně se vypovídat potřebuji!!! A s vděkem za kladné i třeba ty jiné komentáře...

No dobře, nebudu zdržovat a jdu na to popsat co se dělo, i když se vlastně nic nestalo. Tak dnes ráno když můj manžel vstal, měl hroznou náladu a  podle mně opět bezdůvodně. Znám už sice tyto jeho časté stavy, ale věřte mi, to vám dokáže docela slušně zkazit náladu na celý den, když nevíte co se děje, jakou roli v tom hraju já... Úplně jsem zhasla, mám tím na mysli, že jsem se začala cítit jakobych se vrátila odněkud z kamenolomu... Naštěstí jsem měla dnes volno a mohla se natáhnout a odpočinout si. Když jsem pak vstala a koukla tady na vaše komentáře, věřte nebo ne, ale měla jsem z toho takovou velikou radost, no těžko to popsat - stačí vám ale sdělení, že díky nim jsem přebila cestou na chalupu zastavit se v Mekáči na hamurgříček a koktejl? Slintala jsem sice když jsme autem jeli kolem, ale řekla jsem si NE!  A tu psychickou sílu si to říct jsem měla i díky vám. Pomohlo mi totiž myslet na to, co zase napíšu a ne na to, co sním. Tohle je moje cesta, na kterou jsem se dala -  jak vlastně aplikovat v praxi myšlenku, že hubnutí začíná v hlavě... Prostě tam mít jiné hezké a příjemné myšlenky, které přebijí tu touhu jíst... A hlavně zažívat to tady a teď!!! Nečerpat jenom z minulosti, i když bylo hodně hezkého v mém životě, ale prostě to už jednou bylo. A já potřebuji opravdu často zažívat ten stav radosti, protože jsem zjistila, že následkem jej je pocit vnitřního klidu a vyrovnanosti. Potom i hubnu bez nějakého nadměrného úsilí, prostě v pohodě. To už mám ověřené. Chci se do něj opět dostat, udělám pro to prostě vše. Ale zeptám se i vás - jak se kdo dokážete dostat do stavu, aby vás vaše mysl poslouchala? Jak a čím ovlivňujete své podvědomí a tím následně i vědomí? Jak se vám daří měnit MUSÍM za POTŘEBUJI a podobně?

No ale na závěr : vidíte kolik se toho dělo, i když se nic nestalo? Nepříjemné se přebilo příjemným a tím pádem jsem se ušetřila od zbytečných škaredých kalorií yes, a přeju si aby to takhle šlo dál.  Pomalu ale jistě začínám objevovat hlubší podstatu řčení myšlení začíná v hlavě, naprosto tomu věřím a souhlasím.

Tak lidičky mějte se krásně, všichni se držte, a ať se vám ve všem daří... wink

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 02. 2018 08:15
Tak přesně jak napsala jirina55,nemam co dodat.Jen to co píši pokaždé, tady ti všichni pomohou.
24. 02. 2018 07:24
Milá Cairo,
asi jako každý tady jsem vyzkoušela nějaké to hubnutí pod bičem, s vnuceným jídelním lístkem, který čas od času obsahoval jídla, která jsem opravdu nepozřela a s přibývajícím věkem přibývají jídla, která můj žaludek prostě nebere. A protože přirozeností většiny z nás je bránit se diktátu, končilo to většinou fiaskem. STOB Ti vlastně nic nenařizuje. Jez si co chceš ale semaforky Tě nutí uvažovat o tom, co jíš. Jsou takovou ručkou kamarádky, která Tě má ráda takovou, jaké jsi ale pomáhá Ti v cestě za Tvým cílem. Nenutí Tě dělat denně 100 dřepů .Ale před domem mám jak já říkám pískoviště pro dospěláky - stroje, které mne lákají čas od času cvičit, ráda jezdím za vizitkami Turistického deníku (mrkni TUristický-deník.cz). A tak proč jet až před rozhlednu, hrad jeskyni...doplň libovolné. Zaparkuju tak kiláček, dva, tři dál a jdu a když už jdu, třeba je tam nějaká naučná stezka vedoucí krásnou přírodou a pak už není problém se tavit někde na dobré kávě, dát si nějakou tu regionální dobrůtku - takový uzený pstruh u Lipna, domácí chléb a sýr, to byla delikatesa, úžasná ovocno tvarohová kostka o váze 40 g v Čelákovicích, okurková limonáda s mátou a bez cukru - krásná odměna kterou si bez výčitek svědomí zapíšu. A když si vezmu krokoměr, průměr je tak 22000 denně. I ten je hodně motivující obzvlášť když Ti ukáže i spálené špíčky. Jsem skřivan a tak ráno začínám svižnou procházkou a teprve pak jedu do práce. Najdi si něco, co Tě baví a spoj to se stobem. A věř, že většinu z nás baví hodně právě STOb. DRřím palečky,. Snad jsem se moc nerozepsala. Kolem chalupy je určitě hodně míst, kam se dá zajít. Znáš je? A něco si o tom vyhledej než tam půjdeš. Už se mi mockrát stalo, že jsem na prohlídku muzea - zámku- památníku - doplň kam jdeš šla sama s průvodcem a protože jsem se na to připravila báječně jsme si pokecali.
23. 02. 2018 23:02
Chuť, síla, odvaha. Nedívat se přes černé brýle, ale věřit. Hlavně sama sobě. Nedívat se moc do dálky, ale raději jen kousek před sebe. Nevyjmenovávat si příčiny neúspěchu, ale hledat, čeho se dá přidržet a o co se člověk může opřít. A jít pomalu, krok za krokem. Pokud vždycky najdeš sílu, odvahu a motivaci pro ten jeden další krok, máš šanci "jednou" dojít tam, kam bys ráda dorazila :-).

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři