TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 28. 03. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

Elfen

Původní Sebekoučink

20 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 2 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6450
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133275.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Řádná snaha o zhubnutí

09. 07. 2015

Po roce od porodu a konečně ukončení kojení jsem došla k závěru, že je načase začít se sebou něco pořádného dělat. Chtělo by to zhubnout. A ne zrovna málo. Svojí snahu jsem začala už v lednu, kdy jsem si začala psát co jím, abych měla aspoň trochu přehled. Před deseti týdny jsem začala pravidelně cvičit. Zatím to efekt nemá prakticky žádný. Takže jsem přišla sem a snad, když se budu snažit potraviny psát trochu ve váhových hodnotách, tak to půjde lépe. Mým největším problémem je, že neumím správně pít. Nemám téměř nikdy žízeň, takže k pití se musím nutit a připomínat si, že jsem ještě nepila. No a jíst taky moc správně neumím. Když dlouho vidím, že váhy stagnuje, nebo dokonce jde nahoru, tak raději jíst nebudu. 
Teď to chce ale opravdu změnu. Během těhotenství jsem nabrala 30kg a víc než polovina z toho mi ještě stále zůstala. Jenže nevím, zda to chce víc cvičit a méně jíst. Počkám do konce léta a pak dám na radu praktické doktorky a nechám si od ní napsat konzultaci s dietologem. 
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 07. 2015 20:06
Tak jsem začala poctivě vážit a zjistila jsem, že můj odhad byl kolikrát o dost větší než kolik potravina opravdu váží. S pitím stále bojuji. Jsem na mateřské a většinu dne trávím s dítkem na zahradě a prostě na to nedokážu stále myslet. Mobil moc nepoužívám, takže aplikace v něm by mi byla k ničemu, protože bych nezvládla ho brát sebou.
22. 07. 2015 14:31
jsem tady víc jak 3 roky a vážím dodnes mám totiž kontrolu nad tím co a kolik toho sním.Víkendy nevážím říkám jim regresové dny ale stejně vím, že sní méně kj než když zapisuji. a moje váha začala jsem a měla jsem 79kg teď už druhým rokem držím svoji váhu na 65kg teď v létě mám 63 více pohybu si myslím. Ale správná skladby jídla je ta nejdůležitější věc aby šly kila dolů. Drží ti palce a pokud budeš pomocnou ruku do začátku klidně se ozvi ráda ti pomohu.
22. 07. 2015 13:32
Vážím, vážíš, vážíme vždy když jsem si pak řekla, že to dám od oka, to dopadlo špatně. Takže si na sebe udělej čas a klidně den dopředu si to napiš. Zbytky jídla jako ovoce ( jablka, banán...) řeším zipovými pytlíčky z Ikei nebo klidně klasický igeliťák nebo krabička a uchovám je na druhý den a počítám s nimi. Je to všechno jen o zvyk. S tím pitím, to je nutné se naučit, donutit se. Slyšela jsem o aplikacích v telefonu, které umí připomenout pití. Nebo stačí klasický budík. Držím palce a určitě se bude dařit :-)
22. 07. 2015 13:23
Vážit je pro začátek naprostá nutnost, prostě každá "sranda" něco stojí :-). Neboj není to tak děsné a hlavně se to cca po týdnu naprosto zautomatizuje takže Tě to ani nezatěžuje. A odhad se v čase zlepší.
21. 07. 2015 21:40
Vážit jídlo jsem začala už před STOBem a protože mám "velké oči", budu nejspíš vážit už navěky. Po roce a půl nemám skoro žádný odhad.
A zapisovat k semaforkům jsem začala právě kvůli pití. V zimě to jde, jeden čaj, druhý čaj, ale teď, když je všude spousta ovoce a zeleniny mám problém do sebe tu vodu dostat. Koukám na to pití - udělám si ho - koukám na něj a nechci ho :/ Jenže když nepiju, nic nefunguje. Je to boj :)
10. 07. 2015 20:48
Jídlo opravdu vážím a zapisuji, od ledna až doteď, jinak šidím - sebe, bohužel. Jídlo neomezuj, jinak si zpomalíš metabolismus a pak uložíš vše, co sníš. I tu trošku. Mluvím - bohužel - ze své zkušenosti. Nech si změřit bazál - nebo vypočítej tady na STOBu a méně nikdy nejez.
V zimě také pít "nemusím" - uvařím si ráno v práci konvici bylinkového nebo ovocného čaje - 1,5 l, neslazený - a do konce pracovní doby ho mám vypitý. Stačí jen mít konvici na očích.
10. 07. 2015 15:37
Poctivě jsem vážila několik měsíců, když jsem na STOBu začínala, dnes už odhaduju ... ale pokud chceš zjistit, jestli máš jídelníček správně poskládaný, tak Ti nic jiného nezbude než jídlo vážit. Potraviny si do databáze můžeš sama doplnit - při zadávání jídelníčku je tlačítko "přidat vlastní potravinu". Je také dobré používat vlastní recepty - tam si uložíš oblíbená jídla - tedy jen jednou vložíš všechny suroviny, do jídelníčku pak budeš vkládat najednou celé jídlo, to ušetří spoustu času. Ohledně pití, je dobrá rada ajanky - ráno si připravit 1,5l lahev s vodou, a tu mít neustále po ruce a popíjet během celého dne. Pokud to není možné, můžeš si třeba na mobilu nastavit upozornění a každé 2 hodiny vypít sklenici vody.
10. 07. 2015 14:56
Nebo já když jdu druhý den do práce děláj jídelníček dopředu a připravím si sebou krabičky, a když jsem doma tak někdy píšu v průběhu dne, ale většinou dopoledne.
10. 07. 2015 14:54
Vyzkoušej dělat jídelníček den dopředu, po čase to zabere jen chvilku :-)
10. 07. 2015 14:51
Děkuji... Chci se zeptat, vy si každé jídlo vážíte? Já se tedy přiznám, že to dávám hodně od oka, raději napíšu více. Navíc hodně potravin musím dávat podobných, protože ty co jím tu nejsou . Pít se snažím, jsou dny kdy klidně vypiju kolem dvou až tří litrů a pak jsou ty obvyklé dny, kdy nevypiju ani 200ml.
Uvidíme no, když to nepůjde, tak snad ten dietolog by byla další varianta.
10. 07. 2015 09:53
Když hodně omezíš jídlo, tělo začne šetřit a zpomalí metabolismus, to je špatně ... čím víc cvičíš, tím víc a kvalitněji je potřeba jíst ... semaforky sebekoučinku jsou úžasný pomocník - když budeš jídlo vážit a zapisovat, snadno zjistíš, jestli je Tvůj jídelníček vyvážený nebo ne (množství pohybu si zadáš v nastavení sebekoučinku). Držím palce, ať se Ti daří!
10. 07. 2015 08:12
Myslím,že když začneš jídlo vážit a zapisovat tady do tabulek,tak by se hubnutí mělo rozjet. Je tady spousta článků jak si sestavit správný jídelnįček,které potraviny jsou vhodné,které nikoliv,udělej si klidně ty hry v zábavném hubnutí,taky ti to něco dá. Určitě nejíst není zprávná cesta ! Právě naopak,pravidelné jídlo správně sestavené,tvé tělo nasměřuje k hubnutí. Pitný režim si natav třeba v mobilu na pravidelné upozrnění asoň ze začátku,než si zvykneš. Pak jak už si zvykneš,tak nejlepší je po cestě z toalety vypít sklenici vody a máš to. Určitě když nejsi zvyklá pít, do sebe nelej naráz velký objem vody, protože by ti pak nemuselo být nejlíp a mělo by to na tebe negativní efekt. Ze začátku si postav ráno aspoň 1,5 litrovou láhev s vodou a tu by jsi měla do večera mít vypitou a budeš mít i přez den kontrolu jak na tom jsi. Tak ať se ti daří !
10. 07. 2015 07:00
Chce to vážit potraviny, zapisovat (jak často se mýlím ve svůj prospěch), přiměřeně se hýbat. Strava ovlivní 70 - 80 % hubnutí, zbytek zbývá na pohyb. Zapomeň na heslo méně jíst a více se hýbat! Chce to jíst správně a dostatečně a jasně že pohyb je důležitý. Najdeš tu spoustu šikovných článků a podporu nás všech!!!
09. 07. 2015 21:41
Ahoj, taky jsem se donutila řádně a pravidelně pít /čaj či vodu/ až tady se STOBem...Zapisování potravin přesně je tady taky důležitý bod snižování váhy, porce jen od oka jsou náhle jaksi větší...hodně úspěchů v hubnutí po těhotenství!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři