TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 08. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

Gabriela64

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4744
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66193.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

Gabriela64

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Druhé kolo

15. 10. 2015

Začínám druhé kolo sebekoučinku na STOBu. V prvních 8 týdnech jsem dala dolů asi tak 4-4,5 kg. Raději jsem zapsala jen 4 kg, protože doma mám nepřesnou váhu. Na počátku jsem totiž šla do jedné výživové poradny. Asi nelze veřejně říkat které a ani kde přesně jsem byla. Tam měli váhu lepší a méně milosrdnou než je má domácí. Na počátku bylo všechno dobré, prý se platí pouze přípravky. Řešila jsem to s jednou příjemnou dámou, byla v pohodě a protože je mi jejich systém v principu jasný (tedy, že se prostě platí, jen je to zaobaleno v těch přípravcích), z dobré vůle jsem i něco zakoupila. Dostala jsem rozpis, co a jak jíst, vlastně podle toho jedu dosud - tedy s výjimkou těch zázračných přípravků. Jenže asi při čtvrté návštěvě mi do telefonu odpověděla její šéfová a že to bude řešit se mnou ona. No, zkusila jsem to, ale po nátlaku, kde mi bylo celkem jasně řečeno, že bez jejich přípravků nezhubnu a že koneckonců oni jsou hodnoceni podle toho, jak shodím, tak jsem je tak nějak opustila a bojuji dál sama. Evidentně jim nejde ani tak o to, kolik shodím, ale kolik na mě vydělají, když si jejich přípravky budu kupovat. Takže takto to nepůjde.
Zůstávám na STOBu, pravda, některé semaforky často svítí červeně, protože energetický příjem je nastaven hodně nízko, takže ani po tom, co jsem ho zvýšila, se občas červená. Červenají se mi pohybové aktivity, ale já těžko odhaduji, jak zapsat ty pracovní, bývám v terénu, a to pak stojí za to.
Ale což, já nemám v plánu definitivně zhubnout do vánoc, takže, pokud to půjde pomalu, ale jistě, budu spokojená. Překračuji skoro pořád bílkoviny, tam se budu muset nějak srovnat, ale zase potřebuji energii a hlavně dost jíst. Ještě, že jsem i bez této změny stravy (nebudu říkat dieta) zvyklá jíst hodně zeleniny, tak jsem přidala. Semaforky u ostatních položek jsou často zelené, tak snad.... Jen nějak nezapisuji pití, myslím, že v principu piju více a nebo je spousta vody právě v zelenině, takže ta potřeba pak není vysoká. Nikdy bych nevěřila, jak může pomáhat pravidelný zápis jídelníčku. Mám kontrolu co jím.

Takže na závěr? Uvidím, co napíšu příště. Kam jsem se ode dneška dostala a zda konečně zapnu jednoho dne tu minisukni.
Co se zlepšilo? Určitě je to můj osobní pocit a celkový úbytek oproti loňskému říjnu okolo 6-7 kileček. Vejdu se do oblečení, do kterého jsem se vloni nevešla. Ale potřebuji dostat dolů ještě okolo 10 kil a pak to bude přesně akorát. To bych se měla vejít i do té jediné minisukně, kterou jsem si nechala na památku.
Co ještě? Od srpna jsem si nedala jedinou zmrzlinu ani čokoládu, což je na mě, která na tomhle ujíždím, úplný zázrak. Ale hlavně, nějak nemám dojem, že by mi to chybělo.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 01. 2016 13:01
K těm výživovým poradcům - někteří asi opravdu žijí z prodeje předražených doplňků, které podle mě mají význam až u extrémní obezity, když má člověk nedostatek svalů a naopak meganadbytek tukové tkáně nebo je nějak nemocný. Pokud zdravý člověk potřebuje shodit pár kilo, tak bohatě stačí upravit jídelníček. Já tam šla i ze zvědavosti, protože mě zajímalo rozdělení podle metabolických typů, krevních skupin a ajurvédy, myslím, že na tom něco bude, protože se celkem strefili do toho, co jsem tak podle nastudované literatury u sebe odhadovala (ono je to celkem logické, pokud máme načtenou stejnou literaturu :-) ). A je fakt, že i ty doporučené a nedoporučené potraviny docela sedí, nedoporučené mi opravdu někdy působí zažívací obtíže. Plusové body dávám za to, že mi nenutili ani nenabízeli žádné doplňky, ale opravdu jsem při třech návštěvách, které stály 3000,-, řešila jenom jídelníček, aktivity a měření a vážení na takové té metabolické váze, která spočítá i množství tuku, svalů, vody, podíl viscerálního tuku atd. Jistě by to šlo i bez toho, ale pomohlo mi to ujasnit si a potvrdit, že chci změnu a tak nějak nasměrovat.
16. 10. 2015 21:04
Někdy stačí fakt nakopnout a jde to.Moc držím palce!
16. 10. 2015 16:14
Rufus: Energetický příjem jsem si nastavila na 5400 kJ. Když se držím okolo 6000, tak jsem spokojená, docela často jsem i okolo těch 5400 kJ. Já zase nemám tak úplně sedavé zaměstnání, leckdy se pohybuji v terénu jako třeba teď v pondělí a úterý. Tam mám za 2 dny celkový výdej okolo 19 000 kJ. Započetla jsem sito jako obecné zahradničení, ale myslím, že to bylo ještě více, protože běhání bylo opravdu hodně. Ale teď zase drním u počítače. Také proto nemám zájem to s nízkám energetickým příjmem přehánět. Paradoxně při tom běhání v terénu absolutně není čas jíst (to není o tom, že nechci, ale akt to nejde), takže z hlediska nějakého shazovacího režimu je to vlastně strašný nápor na tělo.

Děkuji všem za držení palců a povzbuzení, potřebuji to. Je vidět, že to jde i bez těchto výživových poraden. Obdivuji Martu1954, 45 kg dolů bych asi nedala, ale naštěstí to nepotřebuji. Bude mi stačit ještě těch ... po tom počátku týdne už možná jen 9 kg.
16. 10. 2015 15:48
Krásně jsem si početlaa moc ti držím palce v pokračování.Já začínám teprve 4.týden I.cyklu.Mám dole 3 kg
16. 10. 2015 15:31
Přeji hodně úspěchu.
16. 10. 2015 09:57
Taky jsem loni v říjnu zkusila výživového poradce,ale po první konsultaci jsem to vzdala,ohromilo mě to co chtěli za jídelníček,bylo to přes 10 tis...a tak jsem najela na Stob a do roka mám dole 45 kilo a bez chemie,jen jsem se naštvala na sebe a i na to jak je dnes všechno jen o tom jak vydělat na neštěstí druhých....ještě dám dolu pár kilo a pak budu udržovat...přeji ti aby se ti také podařilo splnit si to co chceš...
16. 10. 2015 07:37
Někdy stačí to nakopnutí . To oni umějí. Já jsem si zašla také kdysi na začátku na přeměření, ale to už jsem měla změnu jídelníčku podle semaforků a když jsem si ho na ukázku měla vzít s sebou na první konzultaci, tak mi neměli co vytknout :-). Ale i tak jak tam uvádějí to číslo myslím metabolický věk a mě to tam ukázalo více jak 50 a v té době jsem měla 37, tak to dostane asi každého :-(! Pak už je to jen o tom, že se nesmí nechat člověk zlomit a kývnout jim na jejich výživový plán. Já jsem tam tehdy měla poradce, který byl rozumný, takže mě do ničeho nenutil, za odměnu jsem se tam šla přeměřit tentokrát zdarma a bez konzultace a oni si těch zhubnutých 15 kg mohli připsat, že to je jejich práce i když s tím neměli nic společného, snad jen to pomyslné nakopnutí :-)!
15. 10. 2015 20:55
Gabi, fajn, žes nabrala správný směr...nechceš napsat, na kolik máš stanoven příjem, zajímalo by mne to...díky!
15. 10. 2015 19:19
Je to předražené, o tom žádná. Povedla se mi ale u nich jedna dobrá věc. Konečně jsem se sebou začala něco dělat a za to jsem byla ochotná jim pár korun i nechat. Ale na mě se nesmí dělat nátlak, jako to udělala ta paní. Jinak jídelníček, když jsem proškrtala jejich přípravky, má racionální jádro a dávám okolo 0,5 kg týdně. Když si vezmu, že někdy v zimě jsem byla na hranici obezityx a i v létě to nebylo o moc lepší a nyní se pomalu blížím normálnímu BMI (naposledy 26,2), tak je to fajn. Ale do mini je ještě daleko :-)
15. 10. 2015 19:16
no, podle tech pripravku tipuji NATURHOUSE :) Gratuluji k vysledkukm, jste sikovna a podle toho co pisete i pohodova zenska :)
11. 10. 2015 21:32
ahoj, tyto poradny kde ti dají rozpis jídelníčku a musíš kupovat předražené potravinové doplnky jsou i u nás.Každému to rozmlouvám, je to fakt předražený a jídelníček velmi chudý, tak se nedá jíst napořád, ale lidi vidí, že hubnou.....Udělala si moc dobře, že si tu, tady to funguje skvěle a nehladoví se:-)) mDržím moc palce ať se ti daří a zapneš mini:-)
08. 10. 2015 15:24
Ano, koukám, že je to v diskuzi, ale nějak nevidím kam to zkopírovat. Holt těknika. Musím to vykoumat.
08. 10. 2015 14:49
:-)) překopíruj si text z komentáře do blogu .-))
Hubnutí super - a kde jsi byla - "JAKOvýživová poradna" je naprosto jasné :-(( Držím place, ať se Ti daří na STOBu.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři