TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

GabrielaC

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 4469
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

GabrielaC

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Bojuju

23. 12. 2018

14 dní před vánoci jsem začala nový blok. Není to sice ideální čas, ale který je ideální?  Nejvíce se potýkám s problémem měření. Zlobí mě váha, která, jak se zdá, nekalibruje tzn. že ukazatel se pohybuje + - několik kilo nahoru i dolů a to třeba během jednoho dne. Zatím to řeším tak, že se snažím váhu dávat na stejné místo. Bohužel úbytek 10dkg za týden, i když cvičím a KJ v tabulce jsou pozitivní, to je všechno nějaké divné a rozhodně nemotivující. Energetickou hodnotu nápojů normálně započítávám i když většina je nulová.

Napadají mě různé důvody tohoto stavu. Např. je možné, že počáteční vážení bylo chybné(špatná váha)  tím by se asi nastavil špatně i denní energetický příjem. Přemýšlím co s tím!  Řešením asi bude nová váha, ale co když nedojde k změně? Navíc, pokud "ježíšek" nenadělí pod stromek, bude nějakou chvilku trvat, než pořídím novou.

Dalším řešením může být snížení energetického příjmu v tabulkách. Ale je to dobrý nápad? Navíc zrovna na vánoce?

Dnes jsem si doplnila měření metrem. Stěžejní je hlavně pas a ten je hrůzných 122cm. Necítím zrovna povznesenou vánoční náladu :-(

 

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 12. 2018 04:52
Gábi, co kdyby sis začala "vedle na počitadle" apisovat pohyb, abys viděla posun i v této oblasti?
24. 12. 2018 02:39
Já jen dodám vlastní zkušenost z doby před rokem, kdy jsem chtěla před Vánoci zhubnout dvě tři kila, abych si udělala "polštář" pro vánoční dobroty.
Dala jsem si 12týdenní sebekoučink s koncem přesně na Štědrý den. Nastavila jsem si přesně takové energetické hodnoty, s nimiž jsem před dvěma a půl rokem postupně zhubla 15 kilo. Jenže tentokrát se váha ne a ne hnout. Ale já nejsem tvor, který by se tím nějak stresoval, takže jsem jen krčila rameny. - když nejde, tak nejde. Ale dál jsem jela hubnoucí cyklus beze změny. A teprve v poslední třetině, po osmi týdnech, bez jakékoliv změny ve stravování, váha najednou šla dolů - a za ty čtyři týdny bylo 2,5 kg dole.
Takže vydrž - někdy to fakt trvá, než organismus tak říkajíc nastartuje.
23. 12. 2018 18:46
Všechny máte pravdu, chce to klid a nohy v teple. Je třeba myslet na nastávající týden, který bude náročný na psychiku i stravu. Hubnutí mi nikdy nešlo hravě, tak proč se divím - sama nechápu. Asi hormony. :-D
Děkuji Vám za hezké slova. Teď jsem je fakt potřebovala!
23. 12. 2018 17:12
Souhlasím s Hankou a Stáňou. Zatím neřeš váhu ale způsob jak se k té vysněné dostat. Stravování, pohyb ale i pohodu. Pokud budeš v pohodě a nebudeš se stresovat z toho, že nehubneš a tomu se nevyhneš pokud se vážíš několikrát denně tak váha patrně dolů nepůjde. A pozná se to nejen na váze ale také na oblečení a na měření. Tak vydrž a nenech se znechutit váhou a zazpívej si jako Michal Tučný ....ta váha si mne neváží ...
23. 12. 2018 14:50
Myslím, že nevzdavatse ti to napsala úplně dobře!Z vlastní zkušenosti chápu, že tě demotivuje když cvičíš a nemůžeš sníst to co bez následků zkonzumují jiní.Prostě život není fér a je důleźité jíst správně, pohybovat se správně a co to u tebe znamená správně-to budeš nějakou dobu zjišťovat.Hlavne být pozitivní a v pohodě.Drzim pěsti.
23. 12. 2018 13:13
Ty ale,Gábinko, nejsi cifra na váze. Ty jsi OSOBNOST. A změnu děláš pro sebe a ne pro numero na číselníku. Pokud se hýbeš a dáváš si pozor na to, co a jak jíš, děláš to určitě dobře a tak Tě nerozhodí ani to, že to není hned číselně doložitelné. Jednak jsi dlouho nabírala a tak není rozumné rychle zhubnout a jednak "Kdo si počká, ten se dočká" a nebo taky "Co se vleče, neuteče". Vydrž, to je důležitější než to, co hlásí váha :-). Ať se Ti vede.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři