TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 04. 10. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Hanakomo

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 6
Celkem: 8310
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133128.30 km
Kolo: 66071.10 km
Cvičení: 5524 h 20 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Hanakomo

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Lze to dát bez podpory

13. 01. 2018

Trochu zamyšení,nebo povzdech.......

Hubnout bez podpory blízkých???

Jen trochu přemýšlím.....Začínáme hubnout kvůli sobě,ale přeci jenom očekáváme podporu našich blízcích.

Co dělat,když podpora nepřichází??????

Začala jsem hubnout kvůli sobě,chci přeci vypadat lépe a cítit se ještě líp.Celkem mi to i jde jenže........Přítel dělá,že se ho to vlastně netýká.Ne on vlastně na rovinu řekl,že ho to nezajímá......

Celkem mi to překvapilo,ale co......dělám to hlavně kvůli sobě....Mrzí mě to,alo co.........sada má reakce........šla jsem běhat........no běhat.....Teprve to zkouším....Tak jak to dát a   vydržet????????

 

 

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 01. 2018 18:39
Když to děláš pro sebe, tak to půjde, moc ti držím palce! Koukám, že jsi si nastavila zhubnout 12 kg do března. Nic neuspěchej! Pomalými krůčky k velkým cílům:-)
14. 01. 2018 16:33
Jinak ještě taková drobnost mě na začátku strašně pomáhalo plnit cíle na STOBU třeba mít všechny semafory zelené, nebo spllnit cíl. Z vlastní zkušenosti ti radím nedávej si jako cíl 12 kilo na 3 měsíce je to brutálně moc dej si radši 7 když zhubneš 10 budeš mít o to větší radost. ale když si dáš jako cíl 12 a zhubneš 10 radost ti to zrovna úplně neudělá protože to prostě nesplníš. Dávej si radši menší cíle,pomohlo mi to.
14. 01. 2018 16:25
Ahoj z vlastní zkušenosti jde to já jsem bez nějaké podpory okolí zhubla asi 18 kilo, dělala jsem to pro sebe a měla radost sama ze sebe od začátku jsem to pojala jako takovou solo akci nikdo o tom nevěděl a já to nikomu zrovna neříkala profláklo se to až po čase kdy už jsem byla hrdá na úspěchy. Přítel když jsem šla večer do bazénu, třeba remcal že nejsem doma s ním. nebo si večer rozdělal chipsy a nabízel, moc fajn nedělal to sice schválně a je rád že jsem zhubla a rád by abych zhubla taky ale ono mu to prostě nedochází a v něčem je to pravda chceš hubnout kuli sobě fakt to chceš tak musíš bejt dost tvrdá na to aby sis to prosadila nedělat to najust ale dělat si to jak chceš, já k tomu tak dospěla.
14. 01. 2018 16:09
msuchank: nevim, jestli pro ziskani podpory okoli je nejlepsi strategie mu zacit delat ocividne naschvaly - spis mi to prijde, ze se to za chvili zvrtne ve vlekly boj jak u malych decek "Ale on si zacal..." "Ale ona me predtim..." "Ale on mi zase ..." a maximalne se ti dva totalne rozhadaji. V lepsim pripade se pritel nauci varit a bude si naschval delat veci, kterym se vyhybas, ale zato krasne voni.
Pokud to Hanakomo dela hlavne pro sebe, a ne jen kvuli okoli, tak by se mela spis soustredit na to, jak ona pokracuje, nikoli se na to okoli vazat.

Dulezite je prece, aby se sama citila lip, ne aby se okoli citilo hur a snazilo se ji to oplatit ...
14. 01. 2018 11:41
Taky mi bylo trochu líto, když jsem se podpory ve svém okolí nedočkala ... ale našla jsem ji tady, a v obrovském množství :-) ... Takže vydržet to jde, a opravdu je důležité dělat to pro sebe! Držím palce!
14. 01. 2018 11:03
Lze! Děláš to pro sebe! Pokračuj a měj se ráda!
14. 01. 2018 10:43
Měj se ráda, mysli na sebe, děláš to pro sebe, pro tvé zdraví a krásu !!!!!
14. 01. 2018 09:54
Pokračuj dál, až si okolí všimne změny, začne tě podporovat a chlubit se tvými úspěchy, věř mi, znám to z praxe.
14. 01. 2018 02:06
Ahoj. Já to zkusím z pozice muže, kterému se vždy líbily ženy tak nějak "při těle".
Dovedeš si představit, že chlap může třeba přemýšlet, jak to pak bude pasovat, jak bude pod Tebe pořád strkat polšťář a tak podobně? Obzvláště, když je taky obézní?
13. 01. 2018 23:52
S podporou blízkých to jde určitě lépe, ale děláš to pro sebe a jemu bych to udělala natruc :-)
13. 01. 2018 23:48
Vydržte! Je nás víc. Mně by taky rodina neodpustila, kdybych si s ní odpoledne nesedla ke kafi a nekoukala se, jak se všichni futrujou sladkostma. Už jsem si zvykla odolat pohledu a dát si místo toho šmakouna s meruňkou nebo proteinovou tyčku. Vždycky u toho usilovně myslím na ty džíny, co mám nahoře ve skříni, protože je nedopnu. :-)
13. 01. 2018 22:14
A na tohle já bych pro něj měla své osvědčené přísloví, že "nejhorší je pták, co si .... do vlastního hnízda". ... tedy, řekla bych mu to s láskou a humorem, ale vysvětlila bych, že podpora nejbližších je pro mne strašně důležitá. A vlastně i potřebuji pocit jistoty, že mi věří.
13. 01. 2018 22:06
Když tě v tvém okolí někdo podporuje, je to prima. Já jsem měla to štěstí, že mně šel příkladem manžel (za všechno může on - teda jeho doktor), a on měl to štěstí, že jsem vzápětí vykročila v jeho stopách, takže ta podpora byla vzájemná.

Ale z toho, jak píšeš, že přítel se vyjádřil, že ho tvé hubnutí nezajímá, při takovéhle stručnosti nelze bez znalosti souvislostí žádné závěry. Rovnou z fleku mě napadá několik scénářů:
1. Ten nejpesimičtější, který doufám není pravdivý, ale pro úplnost ho zmínit musím. Tvému příteli jsi ukradená a vůbec ho nezajímá, co děláš a co tě trápí. Ale myslím, že v takovém případě bys ho už nenazývala "svým přítelem".
2. Ó, jé! Bláznivá ženská! Už s tím zase začíná. No, ať si dělá, co chce. (Jestli jsem pochopila správně, snažíš se se střídavými úspěchy zhubnout asi 10 let, takže jestli se znáte delší dobu, možná s tebou nějaké ty výkyvy už prožil a už to bere jako rutinu.)
3. Hele, mně je to jedno, dělej si, co chceš, já ti to rozmlouvat ani házet klacky pod nohy nebudu, ale nevím, jak ti pomoct.
4. Mně tvoje váha přece vůbec nezajímá, já tě mám rád takovou, jaká jsi, pro úplně jiné věci, než je postava modelky.
5. Jejda, ona chce zhubnout! Co když se jí to podaří, získá atraktivnější postavu, budou se za ní chlapi otáčet a ona si najde někoho onačejšího, než jsem já?

Každopádně - z pár příspěvků během dvou týdnů těžko něco usuzovat, ale mám takové podezření, že tvoje nadváha je způsobená - jak to říct - psychikou, že nejspíš patříš k těm, kteří se při stresu potřebují najíst, něco smlsnout. A takoví tu podporu od blízkých budou při své snaze potřebovat nejvíc. Takže zkus svému příteli vysvětlit, že ty nejspíš budeš jeho pomoc a podporu a taky toleranci a pochopení z jeho strany potřebovat (a že hubnutí je nápor na nervy, o tom bychom s mužem mohli povídat své). A jestli jemu na tobě záleží a tobě na něm, určitě společnou řeč najdete - držím vám palce!
13. 01. 2018 22:05
Mrzí to, ale až přítel uvidí výsledky, změní názor a ocení tvoji snahu, uvidíš! Chlapi jsou ( někdy) nevnímaví a musíme je trknout !
13. 01. 2018 21:17
Hlavně to nevzdávej, děláš to především pro sebe. Nezájem blízkých sice zamrzí, a pokud tě neocení a nebo nepochválí, dělej to sama pro sebe, je to tvoje zdraví a tvůj život.
13. 01. 2018 20:57
Tady najdeš hodně podpory. A jak píšeš: děláš to přece pro sebe.
13. 01. 2018 20:51
Podpora je důležitá ....moc.
Když nemá zájem partner a hází ,,klacky pod nohy,, je to složité. Někdy pomůže taková spiklenecká akce ... třeba vařit zdravé jídlo ..zvláště to co nemá vůbec rad... a kochat se jak se na to hnusně tváří... ale hlad je nejlepší kuchař ...takto sní
13. 01. 2018 19:38
podpora by byla určitě fajn.... pokus se najít podporu třeba u kamarádky ? dcery? a jak píšeš děláš to pro sebe :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři